Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho nærmer seg United-jobben - har hatt hemmelige samtaler

Ifølge kilder.

- SAMTALENE ER I GANG: Kilder ESPN har snakket med sier at samtalene mellom José Mourinhos folk og Manchester United allerede er i gang, men at portugiseren ikke har skrevet under på noen avtale ennå. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix
- SAMTALENE ER I GANG: Kilder ESPN har snakket med sier at samtalene mellom José Mourinhos folk og Manchester United allerede er i gang, men at portugiseren ikke har skrevet under på noen avtale ennå. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hvis du legger sammen to og to får du helt sikkert fire. Og hvis du tar det faktum at José Mourinho er ledig på markedet og at Manchester United sliter under Louis van Gaal, kan det hende resultatet blir at Mourinho tar over United.

Nå virker det som om akkurat det er i ferd med å skje. I hvert fall hvis vi skal tro kildene til ESPN.

De hevder å vite at hemmelige samtaler mellom Mourinhos representanter og Manchester United har pågått i en tid, men at portugiseren ikke har skrevet under på noen avtale ennå.

5. plass United-manager Louis van Gaal har en kontrakt med varighet ut neste sesong, men det vil komme som en overraskelse på de fleste om nederlenderen får fortsette etter denne sesongen.

United slo Stoke overbevisende 3-0 denne uka, men har ikke akkurat sprudlet denne sesongen, og ingen på Old Trafford er fornøyd med 5. plass i serien.

Det er rett og slett ikke godt nok for en av verdens største fotballklubber.

Og det er der Mourinho kommer inn i bildet. Chelsea-legendens CV forteller at han nærmest kommer med suksessgaranti, og at han kan levere titler omtrent umiddelbart.

Det er en kvalitet som sjefene på Old Trafford i høyeste grad ønsker seg. Spesielt nå som nabo City henter Pep Guardiola til sommeren.

Usikre på Giggs ESPN skriver at samtalene mellom Mourinhos folk og United startet allerede rett etter at han fikk sparken som Chelsea-manager i desember. Mourinho skal ha satt i gang en sjarmoffensiv for å sikre seg jobben han har drømt om helt siden Sir Alex Ferguson la hårtørreren på hylla.

Hvis det ikke skulle bli noe ut av avtalen med Mourinho, er Ryan Giggs den største favoritten til å ta over etter van Gaal. Waliseren er i dag assistent under van Gaal, og er samtidig definisjonen på en klubblegende.

Old Trafford-sjefene skal imidlertid være litt skeptiske til Giggs' manglende erfaring.

Pochettino-suksess Et tredje navn som nevnes som den neste United-sjefen er Tottenhams Mauricio Pochettino, som har lyktes svært godt på White Hart Lane med begrensede midler.

Men spørsmålet er hvorfor argentineren skal forlate sitt unge, fremadstormende Spurs-mannskap for å ta over det som likner på et synkende skip.

Uansett så er det altså Mourinho som er favoritten, ikke minst fordi han har et godt forhold til Sir Alex Ferguson.

UT OG INN? Louis van Gaal kan være ferdig som Manchester United-manager etter denne sesongen. Det kan bane vei for José Mourinho. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix
UT OG INN? Louis van Gaal kan være ferdig som Manchester United-manager etter denne sesongen. Det kan bane vei for José Mourinho. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix Vis mer