Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho nekter å anerkjenne Di Matteos triumf

Fikk til det Chelsea-sjefen aldri har greid.

HISTORISK CARETAKER: En følelsesladd Roberto Di Matteo feirer her Chelseas eneste Champions League-trofé sammen med brasilianske Ramires. Chelseas nåværende trener, José Mourinho, hevder det var et resultat av tilfeldigheter og ikke godt arbeid. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
HISTORISK CARETAKER: En følelsesladd Roberto Di Matteo feirer her Chelseas eneste Champions League-trofé sammen med brasilianske Ramires. Chelseas nåværende trener, José Mourinho, hevder det var et resultat av tilfeldigheter og ikke godt arbeid. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet): I 2012 greide Roberto Di Matteo på tre måneder det José Mourinho aldri har fått til i løpet av sine snart totalt fem år i Chelsea, nemlig å vinne Champions League.

Nå er Di Matteo manager i kveldens Champions League-motstander, Schalke 04, og i et intervju før kampen gjengitt i The Telegraph nekter Mourinho å hylle sin forgjenger.

- Champions League-seier har ikke alltid sammenheng med godt arbeid. Noen ganger kan man vinne Champions League i den verste sesongen. Liverpool gjorde det, og Chelsea gjorde det, sa Mourinho.

- Et av mange navn Den fjerde mars 2012 fikk Roman Abramovich nok av André Villas-Boas, som klubben hadde betalt 140 millioner kroner på å hente fra Porto tidligere den sesongen.

Chelsea hadde nettopp tapt 1-0 mot West Bromwich, og i påvente av en ny trener fikk assistenten Roberto Di Matteo drømmejobben på midlertidig basis. En mulighet han tok godt vare på.

I løpet av sine første tre måneder vant Di Matteo Londons første Champions League-trofé, etter at Didier Drogba satt den avgjørende 4-3-straffen mot München på Allianz Arena.

- Di Matteo er et historisk navn i denne klubben. Og mitt navn er et historisk navn i denne klubben. En klubb består av mange mange navn, og ikke bare ett eller to. Jeg lagde min historie her, og nå har jeg muligheten til å lage mer, og han lagde sin historie her, sa Mourinho.

Nå møter de hverandre Di Matteo ble belønnet med en toårskontrakt etter at han oppfylte Abramovich store våte drøm om at Chelsea skulle være best i Europa, men fikk sparken i November samme år han vant Champions League.

Syvende oktober i år erstattet Di Matteo Jens Keller i Schalke 04, og nå skal han møte sin tidligere tidligere arbeidsgiver på Veltins Arena i kveld. Han bærer imidlertid ikke nag.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Roberto Di Matteo leder Schalke 04 i kveldens kamp mot ubeseirede Chelsea på Veltins Arena. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
MØTER GAMLEKLUBBEN: Roberto Di Matteo leder Schalke 04 i kveldens kamp mot ubeseirede Chelsea på Veltins Arena. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

- Man får ikke alltid tid i moderne fotball, og det må man bare leve med. Jeg har ikke noe behov for revansje eller noe sånt. Jeg hadde en fantastisk tid i Chelsea med mange mennesker, og det er det, sa Di Matteo.

Siden Di Matteo tok over har Schalke har han vunnet samtlige hjemmekamper og tapt samtlige bortekamper, og Schalke ligger på en syvendeplass i Bundesliga.

I Champions Leagues gruppe G ligger de tre poeng bak Chelsea på en andreplass, etter tapet mot Sporting på bortebane.

Chelsea er på sin side ubeseiret i både Champions League og Premier League i Mourinhos totalt femte sesong i klubben. I hjemlig serie står de med ti seire og to uavgjort, mens i Champions League har de to seire og to uavgjort.

Dette gjør at en av de to trenernes imponerende statistikker vil ta slutt i kveld. Enten ryker Di Matteos seiersrekke på Veltins Arena, eller så vil Chelsea tape sin første kamp denne sesongen.

IKKE IMPONERT: Chelsea-manager José Mourinho lar seg ikke blende av forgjengerens Champions League-triumf. Foto:        REUTERS/Wolfgang Rattay
IKKE IMPONERT: Chelsea-manager José Mourinho lar seg ikke blende av forgjengerens Champions League-triumf. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media