Mourinho nektet å møte pressen før El Clasico

Sendte assistenten. Se høydepunkter fra seriekampene forrige sesong.

• Følg eller se El Clasico i fotballstudio fra klokka 22.00.

(Dagbladet): I kveld er det duket for årets høydepunkt i spansk fotball, når det mange regner som de to beste klubbene i verden møtes på Santiago Bernabeu.

Real Madrid står med seks strake seire på hjemmebane før Barcelona gjester den spanske hovedstaden. Tre poeng skiller Real Madrid på tabelltopp fra de regjerende mesterne.

For José Mourinho, er det første gang han er favoritt mot katalanerne som trener for Madrid-klubben. I forkant av kveldens gigantmøte har Mourinho valgt å være fullstendig anonym.

På gårsdagens siste pressekonferanse før storkampen, sendte Mourinho assistenten Aitor Karanka til å håndtere pressen.

På spørsmål om hvorfor Mourinho ikke var til stede, svarte Karanka krast:

- Jeg har vært på pressekonferanser mer enn 30 ganger. Uansett spørsmål, har jeg den samme oppfatningen som ham, sa Karanka ifølge blant annet Independent.

Barcelona har vunnet La Liga de tre siste sesongen - og Mourinhos menn vil få en luke på seks poeng ned til Barcelona med seier i kveld. I tillegg har Real Madrid en kamp mindre spilt.

Barcelona har ikke imponert på bortebane denne sesongen, og står med to seire, tre uavgjort og ett tap på fremmed gress denne sesongen.

Det holder kun til 16. plass på bortetabellen i den spanske serien.

Tidligere Spania-proff Frode Olsen sier dette før kampen:

- Real Madrid ser veldig sterke ut. Ikke bare i kraft av Ronaldo, men de virker generelt mye bedre som lag, mens Barcelona kanskje framstår litt svakere, rent spillemessig. Det siste året var de på en måte uovervinnelige, de hadde en epoke der de var nesten umulige å slå, mens de varierer litt mer nå, sa Olsen til Dagbladet i går.

FAVORITT: Jose Mourinho og Real Madrid er favoritt mot Barca for første gang som Real Madrid-trener. Foto:  AFP PHOTO/JOHN THYS
FAVORITT: Jose Mourinho og Real Madrid er favoritt mot Barca for første gang som Real Madrid-trener. Foto: AFP PHOTO/JOHN THYS Vis mer