Mourinho og Chelsea videre i Champions League etter dramatisk avslutning

To innbyttere sørget for avansement.

Chelsea - Paris Saint-Germain 2-0 (1-0) 3-3 sammenlagt. Chelsea videre på bortemålsregelen.

(Dagbladet): Chelsea måtte score minimum to mål i kveld for å ta seg videre til semifinalen i Champions League. Da var det nok godt for spillerne å vite at José Mourinho har aldri røket ut av kvartfinalen i en europeisk turnering tidligere, på åtte forsøk.

Og det skulle ikke skje i kveld heller, for Mourinho viste nok en gang hvilken taktiker han er. Det var også to innbyttere som snudde kampen for Chelsea etter en dramatisk avslutning.

- Det var vanskelig. I begynnelsen av andre omgang hadde vi to store sjanser som gikk i stolpen. Kampen kunne tatt en annen retning. Vi risikerte masse etterpå, og de hadde noen sjanser til å gjøre 1-1. Vi gamblet med alt, vi spilte med seks spisser, og vi startet å gi de masse problemer. Til slutt hadde vi et heldig øyeblikk, jeg må si at det var fantastisk av Demba Ba, sier Mourinho via Viasat etter kampen.

Demba Ba fikk nesten ikke applaus av hjemmepublikummet da han ble byttet innpå, men det gjorde han til de grader da han dukket opp på rett plass til rett tid fem minutter før slutt.

Vill Mourinho Spissen fikk tråklet ballen i mål etter flipperspill i boksen, og i jubelscenene som fulgte løp José Mourinho selv ned til cornerflagget for å gi sine spillere de siste instruksene.

- Det var ikke for å feire. Jeg dro dit forbi spillerne ble gale. Det var nesten tre minutter igjen av full tid, og tre-fire-fem ekstraminutter. Jeg visste det ville føles som en evighet, og jeg ville organisere laget. Jeg gikk ikke dit for å feire, sier Mourinho.

- For å være ærlig, det gikk så raskt. Jeg lå på bakken og plutselig var ballen i nettet. Jeg forsøker bare å score mål, sier Ba etter kampen.

Satset alt PSG kastet opp alt i håp om scoringen som ville sende dem videre, men Cech reddet hjemmelaget med et tigersprang på overtid. Dermed er det Chelsea som er videre til semifinalen.

- Vi hadde en kampplan for hvert scenario. Igjen gjorde vi det riktige. Denne turneringen betyr mye for oss. Å vinne den (i 2012) var den beste følelsen noensinne. Vi viste stor karakter i kveld, sier John Terry ifølge Sky Sports.

- Vi følte oss bra, dessverre blir store kamper avgjort på små ting. Vi tapte mot et stort lag. Vi hadde mulighetene, men maktet ikke å ta dem, og måtte betale for det, sier PSG-spiller Blaise Matuidi.

Hazard ut Det var nok mange Chelsea-fans som fryktet det verste da playmaker Eden Hazard måtte ut med skade allerede etter et snaut kvarter. Belgieren har vært en av Chelseas beste spillere denne sesongen, og vil bli dypt savnet om han er ute lenge.

Inn kom i stedet Andrè Schürrle, og det var nettopp tyskeren som ga Chelsea den forløsende scoringen i første omgang. En corner ble stusset videre mot midten av boksen av David Luiz, og Schürrle dro til på direkten og hamret ballen i nettet. Om stemningen på Stamford Bridge var god fra før, ble den med ett elektrisk.

- Det var en fantastisk kamp. Det var en uttrolig følelse. Det var ikke noe press på oss fordi PSG var videre. Vi måtte være tålmodige og vente på den avgjørende scoringen. Vi traff tverrligger to ganger, men vi ka aldri opp. José Mourinho kjente til situasjonen. Han ga oss noen taler. Han sa at vi skulle være tålmodige, sier Målscorer Schürrle.

- Vi følte i Paris at vi var bedre enn dem, fordi vi gjorde feil. Vi gjorde store feil. Du føler deg skyldig, men samtidig så tenker du at vi kan gjøre det. De er ikke bedre enn oss. Den første scoringen var viktig, sier Mourinho.

Straffesituasjon Like etterpå kom målscoreren igjen i fokus. Han rundet Blaise Matuidi i boksen til PSG, før han gikk i bakken. Dommeren vinket spillet videre, til store protester fra Schürrle og Chelsea-spillerne.

SENDER STAMFORD BRIDGE TIL HIMMELS: Demba Ba sklir inn målset som gjør at Chelsea er videre. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
SENDER STAMFORD BRIDGE TIL HIMMELS: Demba Ba sklir inn målset som gjør at Chelsea er videre. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer

Chelsea skapte de største sjansene i førsteomgangen, og Gary Cahill burde doblet ledelsen før hvilen. Et frispark fra Frank Lampard ble slått inn i boksen, og midtstopperen plukket opp ballen etter en duell. I stedet for å sende kula mot mål, skled den av foten hans og gikk langt til side og over buret.

Samuel Eto'o har slitt med en skade, og har ikke spilt de siste tre kampene for Chelsea. I det første oppgjøret spilte Chelsea uten rene spisser. Men i stedet for å bruke Fernando Torres, tok Mourinho sjansen på en Eto'o som ikke var 100 prosent klar.

To i tverrligger André Schürrle kunne virkelig blitt den store helten like etter pause. Tyskeren banket til fra rundt tretten meter, og ballen smalt i tverrliggeren bak Sirigu. Like etterpå skulle det samme skje igjen.

Denne gangen var det Oscar som forsøkte seg på frispark like utenfor 16-meteren. Brasilianeren traff godt, bare for å se ballen seile opp i tverrliggeren nok en gang.

José Mourinho bare hadde tapt to hjemmekamper i Europa som manager for Chelsea i sine to perioder i sjefsstolen, og var ikke i nærheten av tap i kveld heller. Paris Saint-Germain hadde scoret i 17 strake CL-kamper, og hadde scoret to mål eller mer i 13 av disse kampene.

Etterhvert som Chelsea satser framover i andre omgang, kom PSG til sjanser. En nydelig pasning fra dypet landet rett i beina til Cavani. Spissen tok ned kula på enkleste vis, men banket den langt over målet til Cech fra en god posisjon.

Zlatan Ibrahimovic var nok savnet i angrepet til PSG i kveld. Svensken sliter med en skade.

VIKTIG SCORING: Innbytter André Schürrle scoret det første målet. Foto: AP Photo/Andrew Matthews/NTB Scanpix
VIKTIG SCORING: Innbytter André Schürrle scoret det første målet. Foto: AP Photo/Andrew Matthews/NTB Scanpix Vis mer