Mourinho og Ferguson hadde en hemmelig pakt

Chelsea-treneren avslører, ifølge The Guardian.

VIL DU HØRE EN HEMMELIGHET? Alex Ferguson og José Mourinho skal ha utvekslet hverandres planer lenge før offentligheten fikk vite om dem. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB scanpix
VIL DU HØRE EN HEMMELIGHET? Alex Ferguson og José Mourinho skal ha utvekslet hverandres planer lenge før offentligheten fikk vite om dem. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ifølge The Guardian har nyutpekte Chelsea-manager José Mourinho avslørt at han og nylig avgåtte Manchester United-manager Alex Ferguson visste hverandres planer.

- Jeg visste at Ferguson skulle gi seg måneder i forveien, sier Mourinho.

I retur fortalte den daværende Real Madrid-treneren om sin ønskede retur til Premier League og Chelsea.

- Jeg var veldig glad for å ha hans tillit. Det var store nyheter i fotballverdenen, og jeg kan tenke meg at det bare var Fergusons nærmeste sirkel som visste om hans planer, sier Chelsea-treneren.

- Hvorfor visste jeg det? Fordi vi er venner. Jeg er hans venn og visste at han ville gi seg, og han er min venn, så han visste at den klubben jeg ønsket å trene i England var Chelsea. Selvfølgelig fortalte jeg ham det. Jeg ville avslått alle jobbtilbud i hele verden for Chelsea, sier Mourinho.

Mourinho hevder også at hans forhold til Roman Abramovitsj ikke var så kjølig som mediene ville ha det til. Tvert imot skal de ha vært venner også etter hans avskjed, på tross av ryktene som sier noe annet.

Flere har i ettertid hevdet at kjøpet av Andrej Sjevtsjenko ble tvunget gjennom av den styrtrike russeren, men dette benekter Mourinho.

- Eto'o var vårt førstevalg, og eieren gjorde alt han kunne for å signere ham. Men Barcelona ville ikke selge, og da endret vi planer. Av og til hender det likevel at kjøp ikke slår til, selv om man betaler 200, 300 eller 400 millioner kroner for dem, sier Mourinho.