Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho og Wenger røk i tottene på hverandre da Chelsea vant London-derbyet

Vant 2-0.

HETT: Temperamentene kokte på sidelinja i London-derbyet. Chelsea vant kampen etter scoringer fra Eden Hazard og Diego Costa. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
HETT: Temperamentene kokte på sidelinja i London-derbyet. Chelsea vant kampen etter scoringer fra Eden Hazard og Diego Costa. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

• Chelsea - Arsenal 2-0 (1-0)

(Dagbladet): London-derby. To store klubber. Storoppgjør. Det var tydelig at det var følelser i sving da de to lagene møttes på Stamford Bridge i ettermiddag.

Jose Mourinho og Arsene Wenger havnet nemlig i heftig diskusjon på sidelinjen etter et frispark, og dommeren måtte be de to roe gemyttene.

- Det er to tekniske områder på sidelinja, ikke ett. Han kom inn i mitt område. Hvis det var for å gi en instruksjon til en spiller sier jeg OK, men å mase på dommeren for å gi et rødt kort til motspilleren er ikke rettferdig. Jeg tror ikke det er det bildet om Arsene Wenger som en som fremmer fair play, sier Mourinho om hendelsen til BBC.

Slik forklarer Wenger situasjonen:

- Jeg gikk ut av mitt tekniske område fordi jeg ikke var fornøyd med taklinga og ville se hva som skjedde. Noen sto foran meg, og det var det. Jeg sier absolutt ikke mer om det.

Straffescoring Etter Eden Hazards straffescoring, og senere Diego Costas lekre lobb over Arsenal-keeper Wojciech Szczesny, tok Chelsea seieren i derbyet.

LEKKER LOBB: Diego Costa la på til 2-0. Foto: EPA/ANDY RAIN
LEKKER LOBB: Diego Costa la på til 2-0. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Kampen ble utsatt i et kvarter på grunn av at det skal ha vært en hendelse som involverte bluss på stadion.

Da kampen ble sparket i gang, fikk vi de første minuttene se et jevnt oppgjør på Stamford Bridge.

Etter en snau halvtime kunne Chelsea notere seg for kampens første scoring. Eden Hazard kom på et godt raid inn i Arsenals sekstenmeter, og ble felt av Laurent Koscielny. Helt korrekt idømt straffespark til hjemmelaget.

Fra ellevemetersmerket var Hazard iskaldt, og satte ballen iskaldt til venstre for Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Lekker Costa-scoring I andre omgang var det Mathieu Flamini som var nærmest scoring - for Chelsea.

Han skulle klarere ballen få meter fra mål, men sleivsparket. Ballen gikk i stolpen og ut, og Arsenal slapp med skrekken.

Arsenal vartet til tider opp med god angrepsfotball, men det ville seg ikke. Chelsea la på til 2-0 drøyt ti minutter før slutt.

STRAFFESCORING: Eden Hazard satte iskaldt inn 1-0. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
STRAFFESCORING: Eden Hazard satte iskaldt inn 1-0. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Cesc Fabregas straffet gamleklubben da han spilte en lang ball frem til Diego Costa, som alene med keeper kunne lekkert lempe ballen over og i mål.

- Jeg har stor respekt for Arsenal. Jeg vet at jeg ikke hadde gjort tingene jeg har gjort eller vunnet hvis det ikke var for dem. Jeg forstår fansens reaksjon, jeg vet at de elsker meg, men på grunn av visse omstendigheter skjedde det ikke. Men nå er jeg i en stor klubb, med kjempebra fans og en god trener og jeg konsenterer meg om det, sier Cesc Fabregas ifølge BBC.

Temperamentene kokte Tidlig i første omgang fikk vi også se Arsene Wenger og Jose Mourinho i het diskusjon på sidelinjen.

Wenger dyttet også til Mourinho, og dommeren måtte be de to managerene om å roe seg ned. Mourinho har ved flere anledninger slengt med leppa mot rivalen, selv om det kanskje ikke var tilfelle nå.

I tillegg ble Chelsea-keeper Thibault Courtouis skadet etter ti minutter, da han kolliderte med Alexis Sanchez i en duell. Han spilte litt etterpå, men ble byttet ut etter å ha fått seg den trøkken i hodet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media