ERTER: José Mourinho sier han vil ha honorar for opptredenen i Manchester Citys nye dokumentarserie. Foto: Reuters / Andreas Gebert
ERTER: José Mourinho sier han vil ha honorar for opptredenen i Manchester Citys nye dokumentarserie. Foto: Reuters / Andreas GebertVis mer

José Mourinho

Mourinho om City: - Man kan kjøpe toppspillere, men ikke klasse

United-manageren erter byrivalen for den nye dokumentarserien.

  • Manchester City - Huddersfield kl. 14.30
  • Brighton - Manchester United kl. 17.00

Et dokumentarteam fra Amazon fulgte Manchester City gjennom deres formidable sesong i Premier League. Under Pep Guardiolas ledelse knuste de lyseblå nesten alle tenkelige rekorder, og ble suverene seriemestere med 100 poeng.

City tapte bare to kamper i løpet av sesongen - en av dem mot byrival Manchester United. Amazon betalte 10 millioner pund for å få følge City gjennom sesongen, og var også til stede under derbyet.

Der dukker José Mourinho, noe ufrivillig, opp. Det er United-manageren mindre fornøyd med.

- Kan ikke kjøpe klasse

Portugiseren fikk spørsmål om hans opptreden i dokumentaren, og hadde sine teorier om hvorfor produsentene har valgt å ta han med.

- Du vet, en film uten meg vil ikke selge så mye. Jeg måtte være med, sier han.

Oscar-vinner Ben Kingsley har fortellerstemmen i dokumentaren og før det første byderbyet på Old Trafford sier han:

«Det er Guardiola mot Mourinho igjen; ballinnehav mot forsvar; angrepsfotball mot 'park the bus'». United-manageren skal ikke ha likt dette, og hadde følgende å si om framstillingen:

- Jeg har ikke sett den, men jeg vet et par ting om filmen. Mine tanker er at hvis du er en rik klubb kan du kjøpe toppspillere, men du kan ikke kjøpe klasse. Det er min første reaksjon.

Etter kampen på Old Trafford brøt det ut en slåsskamp mellom Mourinho og flere spillere fra begge lag i garderoben. United nektet dokumentarteamet å filme inne på stadion den dagen, og derfor er heller ikke episoden med i filmen.

Ber om honorar

City kunne ta et langt steg mot å vinne Premier League om de slo United på hjemmebane i april. Og lenge så det ut til å gå den veien. Favorittene ledet 2-0 til pause etter scoringer av Vincent Kompany og Ilkay Gündogan, men De røde djevlene klarte å snu kampen med en fantastisk andre omgang.

Paul Pogba scoret to og Chris Smalling fullførte snuoperasjonen til 2-3. Mourinho lurer på om han ikke burde få betalt for hans rolle i filmen.

- Min andre reaksjon er; siden jeg er med i filmen, så kan jeg be om honorar.

- Men hvis de sender meg en av draktene de hadde i tunnelen da vi spilte der, den drakta som sier «We did it on Derby Day». Hvis de sender meg en av de draktene, skal jeg ikke be om honorar, erter han.

Favoritter

Sesongens første Manchester-derby kommer 11. november på Etihad Stadium. Begge Manchester-lagene åpnet årets sesong med seier, og skal begge i aksjon i dag.

Manchester City tar imot Huddersfield hjemme og er store favoritter til å ta tre nye poeng. United spiller borte mot Brighton, men har også oddsmakerne på sin side.

To av tittelutfordrerne, Chelsea og Tottenham, står begge med full pot etter to kamper, og om man dømmer etter tidligere sesonger, er det ikke råd til mange tap i løpet av året.