Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho omfavner fotballens mørkeste sider

Som i Chelsea-tida, mener eks-dommer Graham Poll.

REIS DEG! Barcelona-spillerne fikk ikke ligge i fred på plenen i mange sekunder av gangen i cupfinalen sist onsdag. Her er det David Villa som blir fremstilt som skurk og filmer av Sergio Ramos og Alvaro Arbeloa. Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix
REIS DEG! Barcelona-spillerne fikk ikke ligge i fred på plenen i mange sekunder av gangen i cupfinalen sist onsdag. Her er det David Villa som blir fremstilt som skurk og filmer av Sergio Ramos og Alvaro Arbeloa. Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den engelske tidligere toppdommeren Graham Poll kommer med kraftig kritikk mot Jose Mourinhos manipulering av dommere i spalten sin i Daily Mail i dag. Og lurer på hvorfor ingen andre i media gjør det samme.

Han mener de fleste som refererte fra den spanske cupfinalen sist uke var enige om at Mourinhos lag bevisst gikk ut for å lage frispark, samtidig som de stadig klaget på dommeren. Men ingen av rapportene var kritiske til denne taktikken, mener Poll.

- Jeg synes det er hårreisende at bevisste fellinger midt på banen og hetsingen av dommeren blir sett på som akseptabelt. Hvis Nederland ble anklaget for å spille anti-fotball i VM i fjor, hva er da taktikken til Mourinho og hvordan kan den rettferdiggjøres? skriver Poll.

Mørke sider Poll mener Mourinho brukte den samme strategien også da han var Chelsea-manager.

- Han er uten tvil en fantastisk taktiker, og en av de mest karismatiske menn jeg har møtt. Men viljen hans til å omfavne de mørkeste sidene av fotballen for å vinne, er uakseptabel, sier Poll.

Poll dømte i ett EM- og to VM-sluttspill. Han ha seg på internasjonalt nivå etter å ha gitt kroatiske Josip Simunic tre gule kort i en og samme kamp i VM 2006.

- Utnytter dommerne Og selv tre gule kort var å ta hardt i, minner han om at det er fullt mulig å gi to gule kort - også til Mourinhos menn.

- Reglene tillater dommerne å gi spillere gult kort for kyniske, taktiske regelbrudd og nytt gult kort for å plage dommeren. Men Mourinho vet at dommerne ønsker å fremstå rettferdige, og det er det han utnytter så utmerket - men ikke beundringsverdig, skriver Poll.

I går vitset Mourinho om Pep Guardiolas dommerkritikk etter Copa del Rey-finalen. Han mente det var en liten gruppe trenere som aldri snakker om dommeren, og en større gruppe - ham selv inkludert - som kritiserer dommerne når de gjør feil.

- Men etter hva Pep sa her om dagen, går vi inn i en ny æra med nok en gruppe. Den inkluderer i øyeblikket bare ham. Og den kritiserer altså riktige avgjørelser dommerne har stått for. Det har jeg aldri før sett i fotballen, sa Mourinho.

Herr Jose Og konfrontert med Mourinhos uttalelser, kokte det omsider for stort sett alltid sindige Barcelona-treneren i går kveld.

(C)UP IN THE AIR: Jose Mourinho kastes i lufta av Real-spillerne etter seieren over Barcelona i Copa del Rey-finalen på Mestalla for en uke siden. Foto: Israel Lopez, AP/Scanpix
(C)UP IN THE AIR: Jose Mourinho kastes i lufta av Real-spillerne etter seieren over Barcelona i Copa del Rey-finalen på Mestalla for en uke siden. Foto: Israel Lopez, AP/Scanpix Vis mer

- Siden herr Mourinho har kalt meg Pep, kommer jeg til å kalle ham Jose, sa Guardiola, før han begynte å omtale han som «herr Jose».

Og pekte blant annet på kritikk fra Sergio Ramos, som Guardiola mener det egentlig er Mourinho som står bak.

- Jeg så det. Det er noe klubben har bedt ham om å si. Jeg har sett dette før med Mourinho, han gjorde det i Chelsea, og nå gjør han det her, sier Guardiola.

I kveld møtes herr Pep og herr Jose for tredje gang på 12 dager. Så langt har herr Jose en knepen ledelse etter seieren på ekstraomganger i cupfinalen, mens seriekampen endte uavgjort.

Men de to neste møtene mellom de spanske gigantlagene handler om en plass i Champions League-finalen på Wembley 28. mai. Mourinho vil neppe la kritikken fra en engelsk dommerpensjonist hindre ham i å gjøre alt han kan for å kapre den plassen.

UREDD DOMMER: Graham Poll legger seg ut med Jose Mourinho i dag. Her er han i opphetet diskusjon med Erik Hagen under Tsjekkia - Norge i Praha 2005. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix
UREDD DOMMER: Graham Poll legger seg ut med Jose Mourinho i dag. Her er han i opphetet diskusjon med Erik Hagen under Tsjekkia - Norge i Praha 2005. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media