Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho ønsket meg lykke til

Alex Ferguson varsler «den beste finalen på ti år».

PERFEKT OPPLADNING: Manchester United-manager Alex Ferguson mener laget hans ikke kunne vært bedre forberedt før morgendagens finale på Wembley.I dag hadde han med seg Rio Ferdinand og Nemanja Vidic på pressekonferanse - to nøkkelspillere i morgen.Foto: SCANPIX/EPA/UEFA
PERFEKT OPPLADNING: Manchester United-manager Alex Ferguson mener laget hans ikke kunne vært bedre forberedt før morgendagens finale på Wembley.I dag hadde han med seg Rio Ferdinand og Nemanja Vidic på pressekonferanse - to nøkkelspillere i morgen.Foto: SCANPIX/EPA/UEFA Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson mener laget hans ikke kunne vært mer klare for oppgaven enn de er, foran morgendagens Champions League-finale på Wembley.

- Vi har forberedt oss godt, det kunne ikke vært bedre, det er jeg sikker på. Jeg tror vi vil være på topp, sier skotten.

- Vi er minst like gode som i 2009 - resultatene i år viser det. Men det er også mange forandringer siden sist. Vi er mer erfarne, og har utviklet mange andre kvaliteter, sier Ferguson til Dagbladet og de rundt 400 journalistene som stilte på pressekonferansen dagen før superkampen.

Bryr seg ikke om oddsen
Mange har imidlertid utnevnt Barcelona til favoritter før kampen. Det kan Ferguson skjønne, og han skryter også voldsomt av sin spanske trenerkollega Pep Guardiola.

- Guardiola er en ung trener, men meget dyktig. De slo oss i Roma, minner skotten om, som om det trengs.

- Han har forandret måten de spiller på. Spesielt presset etter de har mistet ballen er fantastisk. Han har utviklet det de nederlandske trenerne innførte i Barca, og gjort dem mye bedre, mener Ferguson.

- Er dere underdogs?

- Det spiller ingen rolle hva vi er. Vi bryr oss ikke om eksperter eller odds. Dette handler om tro-faktoren og taktikken. Det spiller ingen rolle hva folk sier. Det som skjer på banen er det eneste som betyr noe, sier United-sjefen.

Mourinho-støtte
En som har målt krefter mot katalanerne mer enn nok ganger denne sesongen, er Manchester United-managerens gode venn, José Mourinho.

Skotten avslører også at han har fått litt hjelp av Real Madrid-sjefen før finalen.

- Ja, han har ønsket meg lykke til. Men vi har ikke snakket så mye taktikk, sier Ferguson.

Beste finalen på ti år
Alex Ferguson snakker om Wembley som den perfekte arenaen for Champions League-finalen - selve symbolet på engelsk fotball.

Men selvfølgelig handler dette mest om å vinne.

Ferguson lister opp flere grunner til at United skal gjøre nettopp det:

- Valencia har kommet fantastisk tilbake etter skaden og gitt laget en innsprøytning. Det er viktig for oss. Chicharito har hatt en fantastisk sesong. Ingen i United trodde han skulle gjøre det han har gjort. Og han kan gjenta det i morgen kveld, håper jeg, sier han, før han kommer med et pirrende løfte:

- Det er en gyllen mulighet for begge lag. Og jeg tror det blir en veldig god kamp. Dette kan bli den beste finalen på 10 år. Alt kan skje. Det kan bli mange mål. Og jeg er sikker på at det blir god fotball.

GODE VENNER: Alex Ferguson har beholdt kontakten med José Mourinho. Han vil likevel ikke si mye om Real Madrid-sjefen har gitt ham noen tips før finalen. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
GODE VENNER: Alex Ferguson har beholdt kontakten med José Mourinho. Han vil likevel ikke si mye om Real Madrid-sjefen har gitt ham noen tips før finalen. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media