Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho ønsket seg flere gule kort

Stikk til Uefa etter seier mot Spurs.

FART PÅ BALLEN Jose Mourinho syntes det var helt fortjent at Real knuste Tottenham, han sier de hvitkledde spilte ambisiøst og med fart. Foto: EPA/ALBERTO MARTIN
FART PÅ BALLEN Jose Mourinho syntes det var helt fortjent at Real knuste Tottenham, han sier de hvitkledde spilte ambisiøst og med fart. Foto: EPA/ALBERTO MARTIN Vis mer

• Champions League-studio kl. 20.45: Barcelona  — Sjakhtar Donetsk, Chelsea — Manchester U

(Dagbladet): Real Madrid - Tottenham 4-0.

Jose Mourinho kunne strekke armene i været i går kveld.

Målkalaset mot Tottenham sørger for at Real Madrid med all sannsynlighet er klare for semifinalen i Champions League - åtte dager før returen i London spilles.

STRAFFET AV UEFA: Denne bildeserien viste hvordan José Mourinho, via mellomenn, ga Sergio Ramos beskjed om å bli utvist mot Ajax. Noen minutter tidligere ble også Xabi Alonso utvist for uthaling av tid - på stillingen 4-0 til Real Madrid. Foto: Viasat Sport/SCANPIX
STRAFFET AV UEFA: Denne bildeserien viste hvordan José Mourinho, via mellomenn, ga Sergio Ramos beskjed om å bli utvist mot Ajax. Noen minutter tidligere ble også Xabi Alonso utvist for uthaling av tid - på stillingen 4-0 til Real Madrid. Foto: Viasat Sport/SCANPIX Vis mer

Helt fornøyd var likevel ikke den spesielle portugiseren, og da ser han både framover og bakover. Han liker dårlig at en rekke Real-spillerne bare er én kamp unna suspensjon.

Normalt å skape kort? Og irriterer seg fortsatt voldsomt over at han og spillerne ble straffet hardt av Uefa da Xabi Alonso og Sergio Ramos framprovoserte utvisninger mot Ajax i november.

Mourinho ble tatt tøffest, han fikk karantene og 330 000 kroner i bot.

- Saken om gule kort er interessant, fordi vi har mange spillere som kan få karantene. Det normale ville vært å sørge for at en pådro seg et kort og ble tvunget til å stå over kampen i London, innrømmer Mourinho overfor Reals egen hjemmeside.

Og fyrer løs:

10 MANN: Peter Crouch ble sendt i garderoben for to klare gule kort. Foto: REUTERS/Susana Vera
10 MANN: Peter Crouch ble sendt i garderoben for to klare gule kort. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer

- Men Mourinho, Real Madrid, Casillas og Xabi Alonso er de eneste i verden som blir bøtelagt for slikt. Det er derfor vi ikke tvang fram noen gule kort, og det er derfor vi går inn i returkampen med masse spillere sittende på gule kort, sier Mourinho.

Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, Ángel Di María and Raúl Albiol risikerer nå å se en semifinale mot Barcelona (eller Sjaktar Donetsk) fra tribunen, hvis de pådrar seg en advarsel i returen.

Midstopper Pepe fikk sitt gule kort i går, og dermed er han tilbake til en eventuell Barca-kamp.

Stolt trener - Det er ikke snakk om at Pepes gule kort var med vilje. Vi synes vi håndterte dette fint, og jeg kan med stolthet si at jeg er den eneste treneren som er blitt suspendert for å gjøre det slik.

Mannens om vant Champions League med Inter forrige sesong var ikke helt ferdige med kortene. Han mener Peter Crouch burde klart å styre seg, men synes det var ille at han fikk de to gule allerede etter et kvarter.

IKKE MED VILJE?Real Madrids portugisiske stopper Pepe soner karantene borte mot Tottenham, og er tilbake i semifinalen i Champions League. Foto: AFP/PIERRE -PHILIPPE MARCOU
IKKE MED VILJE?Real Madrids portugisiske stopper Pepe soner karantene borte mot Tottenham, og er tilbake i semifinalen i Champions League. Foto: AFP/PIERRE -PHILIPPE MARCOU Vis mer

- Det endret kampen helt. Laget hans gikk på defensiven og klarte aldri å svare da han måtte ut. Det er ikke fotball slik jeg liker det, det er ikke ekte fotball. Jeg håper ingen kritiserer Tottenham for at de ikke hadde ett skudd på mål. Ti mot elleve er umulig, du klarer bare å forsvare deg.

Utgangspunktet hans er meget godt før returen neste onsdag, men som tidligere Chelsea-manager vet han at Spurs ikke har gitt opp.

- Jeg kjenner den engelske mentaliteten og fansen. I en annen kultur, ja. Men med det engelske konseptet er dette ikke over. Vi er ikke i semifinale ennå. I England er alt mulig, og vi må bare respektere slik rivalisering av høy kvalitet.

Ubeskrivelige Di Maria Spurs-sjef Harry Redknapp det krevde mirakler for å vinne med ti mann på Bernabeu i går, og velger i stedet å løfte fram Di Marias kremmerhus av en scoring til 3-0.

- Selvsagt er vi skuffet, men hva kan du gjøre med det tredje målet? Det var en ubeskrivelig avslutning, og de har så mange kvalitetsspillere at du selv trenger 11 for å være på ditt beste, sier Redknapp.

SUSER: Heurelho Gomes var sjanseløs på skuddet fra argentinske Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Juan Medina
SUSER: Heurelho Gomes var sjanseløs på skuddet fra argentinske Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer
SCORET TO: Emmanuel Adebayor fortalte før kampen at han ville score for sin gamle klubb Arsenal, Tottenhams erkerivaler. Etter kampen fortalte Mourinho at Real har en opsjon på å kjøpe den innleide City-spissen til sommeren. Foto; EPA/ALBERTO MARTIN
SCORET TO: Emmanuel Adebayor fortalte før kampen at han ville score for sin gamle klubb Arsenal, Tottenhams erkerivaler. Etter kampen fortalte Mourinho at Real har en opsjon på å kjøpe den innleide City-spissen til sommeren. Foto; EPA/ALBERTO MARTIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media