Mourinho opprørt over rykteflom

Bruker FA for å få en annen jobb?

(Dagbladet.no): Han er fansens og bookmakernes favoritt til å overta det engelske landslaget, men onde tunger har hevdet at José Mourinho bare bruker FA for å tvinge fram et tilbud fra en europeisk storklubb.

I dag tok den karismatiske portugiseren til motmæle mot beskyldningenene.

- Jeg bruker ikke FA for å få en annen jobb. Jeg ble opprørt da jeg hørte det. Folk må stole på FA, og la dem gjøre jobben sin skikkelig. Fansen bør støtte den neste sjefen mer enn noen gang, sier Mourinho til Sky Sports.

Jobben som engelsk landslagssjef er blant de mest utfordrende og krevende i hele verden. Slikt tiltaler Mourinho - som svarer slik på spørsmål om han ønsker å overta etter Steve McClaren.

- Hvorfor ikke? Å være manager for England er en stor jobb. En stor jobb er det jeg ønsker meg.

Ikke i England likevel?

Engelske aviser rapporterte i dag at Mourinho var i jobbintervju med FA torsdag, hvor han fremmet et lønnskrav på 55 millioner kroner.

Mourinho hevder derimot at han har vært i Portugal hele tiden - og han har heller ingen planer om en førjulstur til London.

Mourinho opprørt over rykteflom

- For å være ærlig, jeg ville likt å være i London med familien et par dager, men ingen ville trodd på den egentlige grunnen til at vi var der, som ville være å besøke noen venner å gjøre litt juleshopping, sier Mourinho.

Han forsøker etter beste evne å dempe spekulasjonene om at han er nær England-jobben.

- For å stanse spekulasjonene bestemte vi oss for å ikke dra, og heller bli her. Uansett har vi det fantastisk her, det er sol og det er vakkert, sier han.

HJEMME I PORTUGAL: José Mourinho ville ikke snakke med journalister utenfor huset sitt i Portugal fredag. Men Sky Sports fikk en kort audiens - hvor Mourinho understreket at jobben som manager for England tiltaler ham. Foto: SCANPIX
HJEMME I PORTUGAL: José Mourinho ville ikke snakke med journalister utenfor huset sitt i Portugal fredag. Men Sky Sports fikk en kort audiens - hvor Mourinho understreket at jobben som manager for England tiltaler ham. Foto: SCANPIX Vis mer