OVERRASKET: José Mourinho dukket plutselig opp i rettssaken. Kort tid etter var saken løst. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: José Mourinho dukket plutselig opp i rettssaken. Kort tid etter var saken løst. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho overrasket alle i retten. Nå er konflikten med Carneiro over

Eva Carneiro, Chelsea og José Mourinho har kommet til enighet etter sistnevntes overraskende oppmøte i retten og fiffige bortforklaring.

(Dagbladet): José Mourinho (53) og Eva Carneiro (42) har kommet til enighet og inngått et forlik. Det melder Chelsea på sin hjemmeside.

Klubben skriver i en pressemelding at de beklager omstendighetene som førte til at Carneiro forlot klubben og hyller henne som en svært kompetent og profesjonell lege som satte klubbens interesser først.

- Jeg er lettet over at vi nå kan avslutte saken. Dette har vært ekstremt vanskelig, og det har vært en stressende periode for meg og min familie. Jeg ser nå fram til å komme meg videre i livet, forteller Carneiro i en uttalelse.

Mourinho overrasket Tidligere Chelsea-manager José Mourinho, som ble anklaget for kjønnsdiskriminering og trakassering av Carneiro, sjokkerte da han uventet dukket opp i arbeidsrettssaken, skriver The Guardian.

I går takket Carneiro nei til å inngå forlik med London-klubben, selv om hun ble tilbudt 14 millioner kroner for å droppe søksmålet. Den tidligere Chelsea-legen anklaget klubben for usaklig oppsigelse, men gikk også til privat søksmål mot Mourinho.

«The Special One» skulle komme med sin vitneforklaring neste mandag, men dukket helt uventet opp under rettssaken i Croydon, sør i London, i dag. Kort tid seinere kom partene til enighet.

Carneiro inngikk forlik med klubben og har droppet søksmålet mot Mourinho.

- Jeg sa «sønn av ei hore», ikke datter Som en del av avtalen, har Chelsea beklaget hendelsen som førte til Carneiros avgang, da hun kjørte på ut på banen under kampen mot Swansea på Stamford Bridge i august i fjor for å behandle en skadet Eden Hazard.

GODTAR UNNSKYLDNINGEN: Eva Carneiro fikk den offentlige unnskyldningen hun ønsket og dropper søksmålet mot José Morinho og Chelsea. Foto: AP Photo/Matt Dunham
GODTAR UNNSKYLDNINGEN: Eva Carneiro fikk den offentlige unnskyldningen hun ønsket og dropper søksmålet mot José Morinho og Chelsea. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

Carneiro advokat hadde fortalt nemnda at hun hørte Mourinho kalle henne for «datter av ei hore». Ifølge både BBC og The Guardian hevdet Mourinho i sin vitneforklaring at han ropte «filho da puta», som betyr «sønn av ei hore», i stedet for «filha de puta» som betyr «datter av ei hore». Med andre ord hevder Mourinho at det ikke var rettet mot Chelseas kvinnelige lege.

I tillegg til at Chelsea beklager overfor Carneiro og hyller henne i pressemeldingen, kommer Mourinho også med noen støttende ord til Chelseas eks-lege:

- Mourinho har takket Carneiro for utmerket og dedikert støtte som hun har gitt Chelseas spillere, og han ønsker henne en vellykket karriere videre, skriver Chelsea i pressemeldingen.

En offentlig unnskyldning var viktig for Carneiro. Nå er saken lagt død.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.