HAR FORSTERKET NOK: Mesut Ozil (t.h) er ett av Jose Mourinhos mange rimelige sommerkjøp. Tyskeren kom til Spania for 'bare' 150 millioner kroner. Foto: AFP/DANI POZO
HAR FORSTERKET NOK: Mesut Ozil (t.h) er ett av Jose Mourinhos mange rimelige sommerkjøp. Tyskeren kom til Spania for 'bare' 150 millioner kroner. Foto: AFP/DANI POZOVis mer

Mourinho peker ut tre Premier League-favoritter

Fnyser av Liverpool.

||| (Dagbladet): José Mourinho var stadig i tottene på Rafa Benitez, da spanieren styrte Liverpool.

Nå er Roy Hodgson den nye Liverpool-manageren, uten at Real Madrid-sjefen tror det vil hjelpe den tradisjonsrike klubben fra Anfield.

Mourinho uttaler seg til Sky Sports, trolig før Liverpool gikk på et forsmedelig 0-3-tap for Manchester City i går kveld.

- Det blir veldig vanskelig for Roy Hodgson. I løpet av de tre siste årene har de blitt verre, verre og verre. Han trenger tid, sier Mourinho til TV-kanalen.

Tape Kolarov-kamp Mourinho vant to strake titler med Chelsea, siden har han blitt seriemester to ganger også med Inter. Før Reals sesongstart forteller han gjerne om sine Premier League-favoriter.

- Jeg tror det er Chelsea, Manchester United og Manchester City, bare dem, sier 47-åringen.

AVSKRIVER LIVERPOOL: Carlos Tevez scoret to mot Liverpool i går kveld, og Mourinho mener Liverpool-laget er blitt stadig dårligere de siste årene. Foto: EPA/ROBIN PARKER
AVSKRIVER LIVERPOOL: Carlos Tevez scoret to mot Liverpool i går kveld, og Mourinho mener Liverpool-laget er blitt stadig dårligere de siste årene. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

Han har selv fått merke Citys oljefinansierte muskler i sommer, også Real snuste på Alexandar Kolarov før City kjøpte serber-backen fra Lazio for 179 mill. kroner.

- Slik jeg forstår det er det veldig vanskelig å konkurrere med dem om spillere. De dominerer markedet. Hvis de vil ha en spiller, så får de spilleren. Jeg var interessert i Kolarov da jeg kom hit, men det ble for store summer for meg, sier Mourinho.

City havnet på femteplass sist sesong, Mourinho tror kjøpefesten betaler seg.

- Hvis de har penger, så kan de klare det. Hvis de har ambisjoner om å vinne Premier League, så kan de klare det.

Mourinho og Real Madrid er blitt koblet til Emmanuel Adebayor, City-spissen satt på benken mot Liverpool i går. En slik overgang er uaktuell.

FRISTET MOURINHO: Aleksandar Kolarov kostet mer enn Real Madrid ønsket å betale. Derfor havnet han i City. Nå er serberen ankelskadd og ute i en måned. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
FRISTET MOURINHO: Aleksandar Kolarov kostet mer enn Real Madrid ønsket å betale. Derfor havnet han i City. Nå er serberen ankelskadd og ute i en måned. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Du kan ikke sammenlikne historien til Real Madrid og Manchster City. Men du kan sammenlikne økonomien. Jeg tror ikke at Emmanuel er en spiller som forlater dem, bare ett år etter at han kom fra Arsenal.

Færre stjerner Real har som vanlig blitt koblet til alt som finnes av superstjerner i sommer. Ingen av dem som er blitt kjøpt av dem har kostet i nærheten av Reals tidligere galacticos-kjøp.

- Alle snakket om Maicon, Diego Milito og Frank Lampard, men vi har kjøpt Angel di Maria, Pedro Leon, Sami Khedira, Ricardo Carvalho og Mesut Özil. De har kanskje ikke like mange stjerner på skulderen som de andre jeg nevnte, men jeg lover dere at de vil bli viktige for Real Madrid denne sesongen, sier Mourinho ifølge NTB.

Når serien starter til helgen vil han vippe Barcelona vekk fra ligatoppen, slik at han blir den første med seriemesterskap i både Premier League, Serie A og La Liga.

- Min hovedoppgave er å samle det beste laget slik at det kan vinne titler. En kikk på stallen viste meg at vi ikke trengte så mange nye spillere som sist sommer. Det var noen posisjoner der jeg mente at vi burde forsterke oss, og der har vi hentet de riktige spillerne, sier Mourinho.

TRENGER IKKE STJERNER: Mourinho la merke til at folk forventet at han skulle kjøpe Frank Lampard. I stedet havnet mindre navn i Real. Foto: AFP/ANDREW YATES
TRENGER IKKE STJERNER: Mourinho la merke til at folk forventet at han skulle kjøpe Frank Lampard. I stedet havnet mindre navn i Real. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer