PRESENTERES PÅ MANDAG: Så var siste hinder ryddet av veien: Real Madrid har kommet til enighet med Inter om hva som skal betales i kompensasjon for José Mourinho. Det betyr at portugiseren blir det spanske hovedstadslaget nye sjef, og han vil bli presentert på Santiago Bernabeu på mandag.Foto: SCANPIX/EPA/EMILIO NARANJO
PRESENTERES PÅ MANDAG: Så var siste hinder ryddet av veien: Real Madrid har kommet til enighet med Inter om hva som skal betales i kompensasjon for José Mourinho. Det betyr at portugiseren blir det spanske hovedstadslaget nye sjef, og han vil bli presentert på Santiago Bernabeu på mandag.Foto: SCANPIX/EPA/EMILIO NARANJOVis mer

Mourinho presenteres på Santiago Bernabeu på mandag

Real Madrid er enige med Inter.

||| (Dagbladet): Real Madrid klarerte i ettermiddag det siste hinderet som gjensto før José Mourinho blir ny trener i den spanske hovedstadsklubben da de kom til enighet med Inter om størrelsen på den økonomiske kompensasjonen til de italienske trippelmesterene.

Det melder både realmadrid.com og inter.it fredag.

Enigheten kom i stand på et møte mellom klubbpresidentene Massimo Moratti i Inter og Florentino Perez i Real Madrid i Milano.

Nå planlegger Real Madrid en høytidelig presentasjon av klubbens nye trener på hjemmebanen Santiago Bernabeu mandag klokka 13.00 lokal tid (klokka 14.00 norsk tid).

Real Madrid kvittet seg med gamletrener Manuel Pellegrini først på onsdag, men Mourinho gikk mer eller mindre ut og ansatte seg selv lenge før chileneren hadde fått pakket sammen sakene.

Etter Inters Champions League-triumf i Madrid forrige helg, ga Mourinho uttrykk for at han ønsket å trene en tredje klubb til topps i fotballens mest prestisjetunge klubbturnering, og at den klubben var Real Madrid.

Hvor mye Real må punge ut er ikke offentlig, men Moratti har tidligere sagt at Mourinho har en klausul i sin kontrakt der det står at han kan kjøpes fri for snaut 128 millioner kroner. Italienske og spanske medier melder imidlertid at summen skal ligge på «bare» 63 millioner, ifølge NTB.