HOLDT SEG UNNA RAMPELYSET: José Mourinho valgte bort gallaen i Zürich i går kveld. Foto: SCANPIX/AFP / PEDRO ARMESTRE
HOLDT SEG UNNA RAMPELYSET: José Mourinho valgte bort gallaen i Zürich i går kveld. Foto: SCANPIX/AFP / PEDRO ARMESTREVis mer

- Mourinho prioriterte sønnens trening foran Gullballen

Dukket opp med to livvakter.

ZÜRICH (Dagbladet): José Mourinho satt ikke i salen da Vicente del Bosque ble kåret til verdens beste trener i går kveld. For andre året på rad uteble Real Madrid-bossen fra Gullballen-utdelingen i Zürich i Sveits.

De tre nominerte var Mourinho, del Bosque og Pep Guardiola.

Treneren forklarte fraværet med at han ville forberede Real Madrids cupkamp mot Celta Vigo onsdag. Ifølge den spanske avisa AS medfører dette ikke riktghet.

Livvakter
Omtrent på samme tid som del Bosque ble klappet opp på scenen, dukket Mourinho opp på et treningsfelt i Madrid. Han var flankert av to livvakter.

Årsaken til Mourinhos frammøte, var at han ville se sønnen Joseph i aksjon. AS rapporterer at han sto litt i bakgrunnen, for ikke å påkalle seg altfor stor oppmerksomhet.

- Han var der i en time, skriver avisa.

På en pressekonferanse i Zürich uttrykte både del Bosque og Guardiola forståelse for at Mourinho ville forberede Celta Vigo-kampen. Første oppgjør endte med tap 1-2.

- Dette er ikke noe personlig, svarte de to andre trenerne.

Trente laget
Med til historien hører at Mourinho trente laget om morgenen mandag. Iker Casillas og Sergio Ramos var to av storprofilene som satte seg på flyet til Zürich seinere. Men Mourinho så altså ingen mulighet for dette.

I Kongresshuset i Zürich - lokalitetene for den prangende gallaen - begynte ryktene straks å gå. AS mer enn antyder at Mourinho boikottet prisutdelingen.

Muligens var det under hans verdighet å klappe en av de to andre kandidatene opp på scenen. En annen teori er at han ikke ville sitte i samme fly som Iker Casillas fra Madrid til Zürich.

Forholdet mellom dem er mer enn betent, og i de to siste kampene er sisteskansen blitt vraket fra startoppstillingen.

Vicente del Bosque takket for at han fikk representere spansk fotball «på denne måten» da han mottok prisen.

Men i salen satt altså ingen Mourinho.