NEI: Chelsea-manager Jose Mourinho nekter å bli assosiert med Chelsea-supporterne som ble filmet mens de opptrådte rasistisk i Paris tirsdag. - Avskyelig, sier portugiseren. Foto: AP Photo/Christophe Ena
NEI: Chelsea-manager Jose Mourinho nekter å bli assosiert med Chelsea-supporterne som ble filmet mens de opptrådte rasistisk i Paris tirsdag. - Avskyelig, sier portugiseren. Foto: AP Photo/Christophe EnaVis mer

Mourinho raser mot egne fans etter rasisme-rop

- Nekter for enhver forbindelse med disse folka.

(Dagbladet): Etter Chelseas møte med Paris Saint-Germain i Champions League på tirsdag, kom det ut en video som viste Chelsea-supporterne opptre rasistisk på en t-banestasjon.

En mørkhudet mann som prøvde å komme seg på t-banevogna ble flere ganger dyttet tilbake av en gruppe Chelsea-supportere. I tillegg sang de «Vi er rasister, og det er slik vi liker det».

På dagens pressekonferanse før helgas Premier League-runde, ga manager Jose Mourinho disse i glatte ordelag.

Nekter enhver forbindelse - Vi skammer oss. Jeg nekter å bli assosiert med disse folka. Jeg er forbundet med Chelsea, som igjen er forbundet med så mange bra ting. Jeg forlot Chelsea i 2007, og klarte nesten ikke vente med å komme tilbake. Det er ikke på grunn av disse folkene jeg kom tilbake, sier Jose Mourinho.

I går skrev franske Le Parisien at mannen som ble utsatt for rasisme var Soleymane S. Han mener at de skyldige ikke bør få gå ustraffet, og vil gå til sak.

- Det som skjedde var skammelig. Det er ikke Chelsea, vi vil vise Souleymane at vi ikke er slik. Chelsea er eieren, styret, manageren, folkene som jobber her - det er de som er de ekte folkene som støtter Chelsea. Jeg kjenner ikke denne mannen, men jeg vil støtte ham, sier Mourinho.

- Avskyelig Før Mourinho kom til orde på dagens pressekonferanse, ba pressetalsmann Steve Atkins om unnskyldning til Souleymane, på vegne av klubben.

- Det som skjedde var avskyelig, og vi ønsker å be om unnskyldning til Souleymane for oppførselen til en liten gruppe fans. Vi har startet etterforskning i samarbeid med politiet, og suspendert tre personer så langt. Vi har handlet. De som er involvert representerer ikke Chelsea FC, de står ikke for denne klubbens verdier, sier Atkins.