Mourinho refses av egen fagforening

Men støttes av Jewell.

(Dagbladet.no): José Mourinho har flere ganger denne sesongen - under kampens hete - oppfordret dommeren til å gi motstandere gult kort. Nå har Premier League-managerenes egen fagforening (LMA) gått lei av portugiserens oppførsel.

- Uakseptabelt

LMA-direktør John Barnwell skal i møte med Mourinho tidlig i januar, der han kommer til å be ham om å skjerpe seg.

- Slike møter forekommer når det er ting vi ikke liker, sier Barnwell til The Guardian.

- Å vise fram (riktignok usynlige) gule kort er ikke akseptabelt, uansett om det er spillere eller managere. Jeg kommer til å møte José om kort tid, og vi kommer til å snakke om dette.

Tross i at Mourinho forsøkte å overbevise dommeren om gult kort både mot Newcastles Nicky Butt onsdag, og Evertons Andrew Johnson søndag, synes ikke Barnwell at 43-åringen fortjener å straffes for sine handlinger.

- Vi misliker sterkt slik oppførsel, og har opp gjennom årene hatt en stor effekt på at slike episoder sjeldnere forekommer blant spillere. Når det skjer med en manager - og spesielt en så rappkjeftet som Mourinho - er det høyst uønsket, fortsetter Barnwell.

- Men Glenn Roeder (Newcastle-manager) tok det meget pent, og de har snakket ut om det. Utover møtet kommer vi ikke til å gå til videre handling.

I VINDEN: José Mourinho kan glede seg over mye om dagen. Chelsea tok innpå United i serien søndag og slo ut Newcastle av ligacupen onsdag. Nå får portugiseren hard medfart av de engelske managerenes fagforening (LMA). Foto: Reuters
I VINDEN: José Mourinho kan glede seg over mye om dagen. Chelsea tok innpå United i serien søndag og slo ut Newcastle av ligacupen onsdag. Nå får portugiseren hard medfart av de engelske managerenes fagforening (LMA). Foto: Reuters Vis mer

Støttes av motstander

Men ikke alle er imot den kontroversielle Chelseabossen. Mourinho før nå støtte av Paul Jewell, manager for morgendagens motstander Wigan.

- Jeg var på Chelseakampen og så hva José gjorde. Alle sier og gjør ting i kampens hete, men det finnes verre ting. Noen ganger blir det managere sier og gjør hauset voldsomt opp, sier Jewell til The Times.

- Forrige uke var det meg not Neil Warnock (Sheffield United-manager), nå er det José Mourinho. Men manageren spiller ikke, og kan ikke påvirke kampen så mye som folk tror. José er seg selv, og vi gjør alle spontane handlinger innimellom.

STØTTER MOURINHO: Paul Jewell.