Jose Mourinho ryktes til Inter og Roma

Mourinho ryktes til italienske storklubber

José Mourinho skal ha vært i kontakt med både Inter og Roma, skriver Sky Sport Italia.

LYSTIG LAG: Jose Mourinho satt på Inter-benken da Tottenham Legends innviet Tottenham Hotspur Stadium mot Inter Legends. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Scanpix
LYSTIG LAG: Jose Mourinho satt på Inter-benken da Tottenham Legends innviet Tottenham Hotspur Stadium mot Inter Legends. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB ScanpixVis mer

José Mourinho (56) har stått uten jobb siden han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor.

Portugiseren ble ryktet til en Real Madrid-retur etter at den spanske hovedstadsklubben sparket Santiago Solari, men i stedet var det Zinédine Zidane som gjorde comeback på Santiago Bernabéu.

Nå skriver italienske medier at Mourinho i stedet kan vende tilbake til Italia.

Inter-retur?

Ifølge Sky Sport Italia skal Mourinho ha vært i kontakt med både Inter, som han tok trippelen med i 09/10-sesongen, og kriserammede Roma.

Inter ligger på tredjeplass i Serie A med åtte poeng ned til Atalanta på femteplass, noe som betyr at de etter alle solemerker kvalifiserer seg til Champions League.

I den italienske hovedstaden er det derimot mer turbulente tider.

Roma sparket Eusebio di Fransesco i starten av mars etter at de røk ut av Champions League mot Porto.

Claudio Ranieri har kommet inn som midlertidig manager. Leicester-helten åpnet med 2-1-seier mot Empoli, men har siden tapt mot S.P.A.L. og Napoli, samt spilt uavgjort mot Fiorentina.

Roma ligger nå på åttendeplass i Serie A med fire poeng opp til Milan på fjerde.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær ikke spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer Vis mer

- Villig til å gå ned i lønn

Mourinho har vært åpen om at han ønsker å være tilbake på trenerbenken neste sesong, og ifølge italienske Tuttomercatoweb skal «The Special One» være villig til å gå fra en årslønn på ti millioner euro til åtte millioner euro ved en Inter-retur.

Milano-klubben skal derimot også være interesserte i å hente Antonio Conte.

Ifølge Sky Sport Italia skal portugiseren også ha vært i samtaler med Roma over telefon, men forhandlingene skal være på et tidlig stadium.

Snakket om egne ambisjoner

Mourinho deltok på et trenerseminar i regi av Det portugisiske fotballforbundet i Portimão i Portugal på mandag.

Der lettet han litt på sløret om hva han tenker om framtida.

- Jeg ønsker å vinne Champions League for tredje gang med en tredje klubb, også ønsker jeg å finne en femte liga i et femte land, men jeg får ikke alltid det jeg vil, og ambisjonene mine er ikke begrenset på grunn av dette, sa Mourinho, ifølge den portugisiske avisa Record.

Mourinho har vunnet ligaen i Portugal, England, Italia og Spania, og 56-åringen ble spurt om tysk fotball er et alternativ.

- Det er et land som jeg ikke har vært trener i. Hvorfor ikke? Vi får se, sa Mourinho.