- BANALT: - Det er så banalt mye av det han gjør, sier visepresidenten for de norske Real-supporterne om Jose Mourinho. Nå ønker han seg mer fokus på fotballen. Foto: Albert Olive, EPA/Scanpix
- BANALT: - Det er så banalt mye av det han gjør, sier visepresidenten for de norske Real-supporterne om Jose Mourinho. Nå ønker han seg mer fokus på fotballen. Foto: Albert Olive, EPA/ScanpixVis mer

- Mourinho så ut som en barnehageunge

Stien-Leenderts er lei av å kommentere boksing.

(Dagbladet): Barcelona og Real Madrid har møtt hverandre seks ganger så langt i år. Det har selvsagt vært mange sportslige høydepunkter, men mye av fokus har blitt stjålet av filming, stygt spill og krangling før og etter kampene.

På de seks kampene er det delt ut 7 røde kort (Real 5, Barcelona 2) og 37 gule (Real 21, Barca 16). Det vil si over seks gule og ett rødt per kamp i snitt (se faktaboks).

- Det er synd, for Real Madrid og Barcelona har vel aldri vært bedre. Det blir litt negativt fokus på feil ting. Jeg hadde en lang samtale med lederen for de norske Barcelona-supporterne på telefon etter kampen i går, og han sa noe av det samme. Det blir ikke fotballen det handler om, sier Håvard Lonbakken, visepresident for Real-supporterne i Peña Madridista Noruega, til Dagbladet.

- Langt over grensa Andreas Stien-Leenderts kommenterte kampen på Canal+ i går. Han er heller ikke glad for utviklingen i El Clasico-oppgjørene i år.

- De har en jobb å gjøre når det gjelder det disiplinære. Det har gått langt over grensa. Du sitter bare og venter på røde kort og slåssing. Det ulmer hele tida. Etter hver takling venter du på at noe skal skje, sier kommentatoren.

Han er klar over at noen synes det kan være underholdende med dramatikken og nerven som fører til kort og krangling, men ville helst vært det foruten.

- Det er usjarmerende for spansk fotball. Det er sikkert noen som synes det er gøy, men personlig blir jeg oppgitt når jeg må kommentere boksing eller wrestling i stedet for fotball, sier Stien-Leenderts.

Banal Mourinho Real-trener Jose Mourinho har som alltid en egen evne til å havne i begivenhetenes sentrum. Enten verbalt, eller som i går der han gikk mer fysisk til verks.

- Det er ikke alt han gjør som er verdig Real Madrid. Det spørs jo på hvilket grunnlag han gjør det, men det er så banalt mye av det han gjør, sier Real-supporter Lonbakken.

På pressekonferansen etter kampen gikk Mourinho blant annet løs på ballgutt-praksisen til Barcelona i går - en kritikk som har blitt svært vanlig i spansk fotball etter noen uheldige episoder den siste tida.

BARNSLIG: Jose Mourinho pirket på øyet til Barca-assistent Tito Vilanova.Foto: Canal+
BARNSLIG: Jose Mourinho pirket på øyet til Barca-assistent Tito Vilanova.Foto: Canal+ Vis mer

- Det jeg skal si nå er ikke kritikk. Jeg konstaterer bare fakta: Det var ingen ballgutter i andre omgang, noe som er typisk for små lag når de er i vanskeligheter, sa Mourinho.

Lonbakken er ikke imponert.

- Det blir litt for smålig å snakke om ballgutter. Hovedfokus bør være på den gode prestasjonen, sier han.

Som en barnehageunge Stien-Leenderts er enda krassere:

- Jeg er litt forundret over stilen til Mourinho. Du kan si at han stjeler fokus og tar av presset på spillerne, men det begynner kanskje å bli litt mye. Kampen i går grenset til det barnslige. Han er på en måte ikke sint, han vil bare irritere. Etterpå gliser han som et barn i barnehagen som har fått viljen sin, sier La Liga-kommentatoren.

For alle som synes det er moro med El Clasico - med eller uten krangling og bråk - blir det noen måneder til neste møte. Men det blir El Clasico nummer sju i 2011 når lagene møtes på Santiago Bernabeu til seriekamp 11. desember. Vårmøtet i serien spilles på Camp Nou 22. april neste år.