ETO'O ENESTE MÅL: Samuel Eto'o overlistet Chelsea-keeper Ross Turnbull med en klinisk avslutning med utsiden av foten. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
ETO'O ENESTE MÅL: Samuel Eto'o overlistet Chelsea-keeper Ross Turnbull med en klinisk avslutning med utsiden av foten. Foto: Dylan Martinez, Reuters/ScanpixVis mer

Mourinho sendte Chelsea ut av Champions League

Men Inter-sjefen feiret ikke foran gamle venner. - Jeg jublet mye i garderoben.

||| LONDON/OSLO (Dagbladet): Chelsea - Inter 0-1, sammenlagt 1-3.

Samuel Eto'o scoret det eneste målet i en krig av en kamp på Stamford Bridge i kveld.

Dermed sendte Jose Mourinho ut gamleklubben fra åttedelsfinalen i Champions League med 3-1 sammenlagt.

Men det ble ingen jubelscener foran gamle venner

- Etter kampen gikk jeg rett i garderoben fordi jeg ikke ville feire foran hjemmet mitt, for Chelsea er fortsatt hjemmet mitt, sier han til Viasat.

Men det ble feiret under tak:

- Jeg jublet mye i garderoben etter kampen. Det var en stor seier for oss, sier han til Sky Sports.

- I dag var jeg fienden
- Jeg er glad. Veldig, veldig glad, Fordi vi vant, og fordi vi var best. Ett lag var best fra 1. til 90. minutt her. Det var mitt lag, sa Mourinho da han omsider dukket opp på pressekonferansen.

- Jeg er ikke glad fordi mine gamle spillere tapte. Jeg er glad for at mine vant. I går skrev jeg sms med John Terry, og jeg sa at noen vil bli lei seg i morgen. Sånn er livet.

Han har ingen problemer med å forstå Chelseas og spesielt Drogbas frustrasjon:

- Et lag som tapte en semifinale på et mål som ikke var mål, som tapte semifinale på straffekonkurranse, som tapte en finale på straffekonkurranse, som tapte en semifinale de skulle vunnet 3-0 med tre straffer... Det er historien til klubben. Mye frustrasjon. Men i dag var Inter et mye bedre lag. Jeg har mange følelser for Chelsea, men i dag var jeg fienden. Og fienden vant.

SLO «SINE EGNE»: Jose Mourinho har snakket mye om de fortsatt tette båndene til Chelsea - til tross for sparkingen i 2007. I kveld sendte han dem ut av Champions League. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
SLO «SINE EGNE»: Jose Mourinho har snakket mye om de fortsatt tette båndene til Chelsea - til tross for sparkingen i 2007. I kveld sendte han dem ut av Champions League. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

- Er dette Mourinhos seier, ditt livs bortetriumf?

- Nei, dette er klubbens., spillernes, trenernes, medisinske apparatet. Det er gruppas seier. I dag var jeg kanskje ikke så spesiell for hjemmefansen. De vil kanskje ikke tilgi meg dette.

På grensaMourinhos kjennskap til gamlelaget og spillerne var en del av suksessformelen til portugiseren.

For Inter spilte helt på grensa, og irriterte og stresset Chelsea ut av stilen de pleier å vise på hjemmebane i Champions League.

Helt mot slutten av kampen fikk vi et prakteksempel på dette: Thiago Motta løp inn i ryggen på Drogba da dommeren ikke fulgte med. Dommeren fikk imidlertid med seg at Drogba svarte med å tråkke brasilianeren på foten - og ga Chelsea-spissen hans andre gule kort.

Chelsea var gode i en periode i første omgang, og ble snytt for et par opplagte straffespark for klare holdinger i feltet.

I andre omgang var Inter best, hindret Chelsea i å skape sjanser, og drev dem til frustrasjon.

Sneijder serverteWesley Sneijder serverte pasninger fra øverste hylle hele kvelden, og det var bare rett og rimelig at han serverte også den avgjørende pasningen til Eto'o.

Mottaket og avslutningen til kameruneren holdt like høy klasse, og Inter tok ledelsen i kampens 78. minutt.

Jose Mourinho kom tilbake til arenaen der han litt overraskende fikk sparken etter uavgjort mot Rosenborg i 2007 - og hevdet at han ikke hadde noe å hevne.

Men det er vel liten tvil om at seieren på arenaen der Chelsea aldri tapte i hans regjeringstid smakte godt for portugiseren. Chelsea hadde heller ikke tapt hjemme på 22 kamper i Champions League.

FEIRET IKKE: Etter en kort knyttneve-feiring, var Mourinho (helt til venstre) kjapp til å spasere tilbake til benken sin etter Eto'os vinnermål. Etter kampen gikk han rett i garderoben og tok feiringen der. Foto: Gerry Penny, EPA/Scanpix
FEIRET IKKE: Etter en kort knyttneve-feiring, var Mourinho (helt til venstre) kjapp til å spasere tilbake til benken sin etter Eto'os vinnermål. Etter kampen gikk han rett i garderoben og tok feiringen der. Foto: Gerry Penny, EPA/Scanpix Vis mer

Han var ikke i tvil om hvem som fortjente avansementet:

- Jeg føler vi var suverene i alt. Det var ikke taktikken, det var holdningen ute på banen. Chelsea viste frustrasjon, og jeg tror det var fordi de følte motstanden var bedre enn dem, sier Mourinho, og konkluderer:

- Vi var soleklart best.

Skuffet AncelottiDen gamle AC Milan-helten Carlo Ancelotti, nå Chelsea-manager, måtte se seg slått av sine gamle rivaler. Men roste motstanderen for prestasjonen i kveld.

- Inter spilte en veldig god kamp. De la bra press på våre midtbanespillere, og vi fikk ikke spille vårt spill. Nå må vi tenke på ligaen og FA-cupen. Det er skuffende å ha tapt og å være utslått, men det er ikke ekstra skuffende at det er Inter eller Mourinho, sier Chelsea-manageren.

- Skulle dere hatt straffe rett før pause?

- Det er ikke straffe når dommeren ikke blåser. Han blåste ikke der. Jeg ønsker ikke å kommentere hans prestasjoner, sier Ancelotti, men konfrontert med fjorårets Øvrebø-misére medgir han at Chelsea er «uheldig».