- Mourinho sier nei til England

Klinsmann neste?

(Dagbladet.no): I går var arbeidsløse José Mourinho bookmakernes favoritt til å etterfølge utskjelte Steve McClaren som England-sjef.

I dag er den tidligere Chelsea-sjefen trolig uaktuell.

Ifølge The Independent og The Times har portugiseren gitt uttrykk for at jobben ikke frister.

Kilder nær Mourinho sier til førstnevnte avis at det engelske fotballforbundet ikke har forhørt seg. Hvis de gjør det - så er han ikke interesssert.

Klar for Italia

Klausulen i Mourinhos sluttpakke hindrer ham ikke å bli England-sjef. Men 44-åringen har mer lyst på et av de italienske topplagene, som Milan, Inter eller Juventus.

Mourinho har allerede en idé om hvilken superklubb han skal overta.

For tida slapper treneren av i Portugal, akkurat som tidligere landslagssjef Jürgen Klinsmann koser seg med masse fritid i California.

- Mourinho sier nei til England

Dersom Mourinho blir spurt og sier nei, skal Klinsmann være nestemann ut på FAs ønskelista. Han ga seg som landslagstrener for Tyskland etter VM i fjor og har gitt signaler om at han er lysten på jobb igjen.

Klinsmann skal ha fulgt Englands kamp onsdag på TV i California og er godt kjent med engelsk fotball fra sin tid i Tottenham.

En annen bookmakerfavoritt, Martin O\'Neill, fikk i går grønt lys til å bli England-sjef fra Aston Villa-eier Randy Lerner.

- Jeg vil ikke stå i veien for ham, men for Guds skyld la oss håpe han blir her på lang sikt, sier amerikaneren.

Hiddink ikke aktuell

Russland-sjef Guus Hiddink senket England onsdag og ble raskt lansert som McClarens etterfølger. Nederlenderen har ennå ikke skrevet under ny Russland-kontrakt.

- Det er noen små detaljer å ordne opp i, men i prinsippet har jeg gitt mitt ord på at jeg blir, sier Hiddink.

IKKE HYPP: Jose Mourinho ønsker ikke å ta den umulige jobben, å styre det engelske landslaget. Det hevder flere anerkjente britiske aviser i dag. Foto: Scanpix/Ap
IKKE HYPP: Jose Mourinho ønsker ikke å ta den umulige jobben, å styre det engelske landslaget. Det hevder flere anerkjente britiske aviser i dag. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
FIKK TYSKLAND TIL VM-SEMIFINALE: Jürgen Klinsmann ledet Tyskland til en overraskende bronse i VM i fjor.