Mourinho sikker på Chelsea-seier

Vil knipe poeng på United.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: To kamper i Premier League

Det skiller åtte poeng mellom United og Chelsea, men London-laget har en kamp mindre spilt. Mourinhos menn avga to poeng i kampen om ligatrofeet i søndagens 1-1-oppgjør mot Arsenal på Stamford Bridge.

I kveld er Newcastle motstander i London.

– Med all respekt for Newcastle – og ikke minst det Glenn Roeder har fått til etter en poengsvak sesonginnledning – men jeg er sikker på seier. Da vil vi være fem poeng bak Manchester United, sier Mourinho.

To lag

Han er verken skremt av Manchester United eller bekymret for poenggapet som har oppstått mellom de to topplagene.

– Vi er klare til å ta opp kampen. Det er alltid bedre å være i føringen, men utfordrerposisjonen bruker vi som en motivasjonsfaktor til å komme oss i førersetet, sier Chelsea-manageren om den engelske gigantduellen.

Kampen om ligatronen i England dreier seg om to lag. Det skiller henholdsvis 16 og 18 poeng fra Manchester United ned til Liverpool og Arsenal på fjerde- og sjetteplass. Mourinho anser ikke lenger Arsenal som noen trussel.

– Hvis laget klarer å vinne hengekampen sin, er det fremdeles 15 poeng opp til United. Det er umulig å ta igjen, sier portugiseren, som mønstrer et nærmest skadefritt mannskap mot Newcastle.

Rekord-Frank

Gjestene ligger på 14. plass på tabellen, 17 poeng bak Chelsea, men er bedre enn tabellposisjonen tilsier og sikret seg en sterk borteseier sist helg. Morten Gamst Pedersens Blackburn-lag ble slått 3-1 på Ewood Park.

Frank Lampard kan kan bli rekordinnehaver i kveld. Dersom han finner veien til nettmaskene mot Newcastle, blir han den mestscorende midtbanespilleren i klubbens historie. På 291 kamper har strategen scoret 76 mål.

Dennis Wise måtte ha 445 kamper for å oppnå det samme målantallet som Lampard.

Chelsea har spilt 52 seriekamper på rad uten tap på Stamford Bridge. Laget har ikke tapt en eneste hjemmeopptreden under Mourinho, og hvis statistikken holder seg sesongen ut, vil klubben tangere Liverpools ubeseirede 63-kampersrekke.

(ANB)

SELVSIKKKER: Jose Mourinho har allerede innkassert tre poeng foran kveldens møte med Newcastle.