MISTET HODET: Chelsea-manager José Mourinho blir sendt på tribunen av fjerdedommeren i kampen mellom Chelsea og Aston Villa. Foto:  REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
MISTET HODET: Chelsea-manager José Mourinho blir sendt på tribunen av fjerdedommeren i kampen mellom Chelsea og Aston Villa. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Mourinho siktet av FA

Mistet hodet og stormet mot dommeren etter rødt kort.

(Dagbladet): José Mourinho var rasende på dommer Chris Foy som ga Chelsea to røde kort mot Aston Villa forrige helg, og sendte manageren på tribunen.

Nå har portugiseren blitt siktet av det engelske fotballforbundet (FA) for sin oppførsel i kampen, skriver forbundet på sin egen hjemmeside.

Mourinho skal ha fremvist en såkalt «utilbørlig opptreden» da han gikk inn på banen i det 90. minuttet og forsøkte å konfrontere dommeren, og risikerer nå bøteleggelse.

- Kanskje herr Foy mener jeg var aggressiv, jeg vet ikke. Det er ingen statuer i en fotballkamp, så alle burde ha blitt utvist, sa Mourinho sarkastisk etter kampen.

Det er forøvrig ikke første gang Chelsea har sett rødt med Foy som dommer. Han har utvist seks Chelsea-spillere i løpet av åtte kamper. Mourinho mener mener dommerforeningen må vurdere om Foy skal få dømme flere Chelsea-kamper.

- Kanskje vil det hjelpe hvis komiteen ikke sender ham til våre kamper. Jeg har ikke rett til å be om det, men jeg mener de må analysere situasjonen og se at det mange ganger er problemer når han har Chelsea. Jeg tror kanskje det vil være en god avgjørelse, sier Mourinho.

Mourinho må svare for seg innen klokken 18.00, 24. mars