HAR MARKERT SEG:  Mats Møller Dæhli. FOTO: NTB SCANPIX
HAR MARKERT SEG: Mats Møller Dæhli. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Mourinho skal ha pekt seg ut Møller Dæhli

TV 2-ekspert: - Har tatt nivået.

(Dagbladet): Mye tyder på at Chelsea går mot en tittelløs sesong. Dette tvinger manager José Mourinho til å gjøre forandringer.

Den velrenommerte avisa The Independent skriver i dag at Chelsea har den norske Cardiff-spilleren Mats Møller Dæhli (19) på radaren.

- Chelsea ser på Cardiffs midtbanespiller Mats Dæhli, som ble hentet av Ole Gunnar Solskjær fra hans tidligere klubb Molde i januar. Han er en potensiell signering. Den norske tenåringen er en type hardtarbeidende midtbanespiller Mourinho setter høyt, skriver avisa.

- At han har bakgrunn fra akademiet til Manchester United, gjør at han kvalifiserer til såkalt homegrown-spiller. Det gjør ham ekstra interessant, mener The Independent å vite.

Åtte av ti Mæller Dæhli har markert seg etter overgangen til Cardiff. Nylig ga lokalavisa Wales Online ham åtte av ti poeng for innsatsen så langt.

De to andre nordmennene Solskjær hentet - Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem - får henholdsvis to og fire poeng, av ti mulige.

Mye skal til om Cardiff ikke rykker ned denne sesongen. Dette kan bidra til å forsterke en mulig overgang til Chelsea.

- Mats har vist at han har tatt alle nivåer så langt, fra tippeliga, landslaget og til Premier League. Så hvorfor skulle han ikke ta nivået til Chelsea også? Det er også lettere å spille med Eden Hazard enn Kenwyne Jones, sier TV 2-ekspert Morten Langli til Dagbladet.

Veldig spennende - Synes du det hadde vært spennende med Møller Dæhli til Chelsea?

- Veldig spennende. Chelsea er en av verdens beste klubber. Den har en av de rikeste eierne og kanskje den aller mest spennende manageren i José Mourinho. Samtidig er det andre som kan gjøre et framtstøt.

- Du tror også andre klubber vurderer Møller Dæhli?

- Ja, spesielt hvis han går under den såkalte homegrown-regelen. Da har han et fortinn i så måte. Og så er det lettere når du har vist at du har bidratt i Premier League, enn hvis du kommer direkte fra Danmark eller Norge.

Satses på av Solskjær Langli ser imidlertid ikke bort ifra at Møller Dæhli kan bli med Cardiff ned i The Championship:

- Det kan skje hvis Solskjær er der fortsatt. Han vet at Solskjær satser på ham, og Møller Dæhli har ikke dårlig tid. Men mye kan skje.

Cardiff møter Newcastle borte i morgen.

CHELSEA-TRENER:  José Mourinho. FOTO: NTB SCANPIX
CHELSEA-TRENER: José Mourinho. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer