GA BORT MEDALJEN: Sist José Mourinho kastet medaljen til publikum, kjempet tilskuerne med nebb og klør for å få den. I går ga han medaljen til sin datter i stedet. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/AFP/NTB Scanpix
GA BORT MEDALJEN: Sist José Mourinho kastet medaljen til publikum, kjempet tilskuerne med nebb og klør for å få den. I går ga han medaljen til sin datter i stedet. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/AFP/NTB ScanpixVis mer

Mourinho skapte kaotiske tilstander sist han kastet medaljen til publikum - i går var valget gjennomtenkt

- Han beholder alt.

(Dagbladet): Det ble tidlig klart at denne Premier League-sesongen ville bli vunnet av Chelsea. Ingen lag har ledet ligaen like lenge som de blå, som fra dag én var i toppen.

Da var det heller knyttet spenning til om Chelsea-manageren ville kaste vinnermedaljen sin til publikum.

Sist portugiseren ledet Chelsea til ligagull kastet han nemlig medaljen til publikum på Stamford Bridge. Det skjedde to ganger på 2000-tallet, og ikke lenge etterpå var den ene medaljen tilgjengelig på Ebay, hvor den ble solgt for rundt 16 000 pund.

I går gjorde Mourinho som så mange ganger tidligere - ga bort medaljen. Men det var ikke tilfeldig at den havnet i hendene til en ung jente, nemlig dattera Matilde.

Sønnen samler Matilde fikk medaljen av sin far på stadion etter kampen i går, men det er sønnen som får beholde den.

- Min sønn samler på alle tingene mine, sier Mourinho ifølge engelske Independent.

- Han beholder alt. På den tiden var han for ung for det, men nå samler han på alt. Trøyer, medaljer - han stjeler fra meg! sier Mourinho.

Bryr seg ikke Tidligere har manageren uttalt følgende om grunnen til at han ga bort medaljene:

- Jeg har kopier av hver eneste pokal jeg har vunnet, men jeg bryr meg ikke om kopier. Ikke medaljer, heller. Det bryr meg bare ikke, sier han.

52-åringen sier videre:

- Det som blir igjen for alltid er følelsen, minnet fra selve øyeblikket. I hodet mitt er alle disse øyeblikkene krystallklare, sier han.