Mourinho skrev under ny kontrakt med Real Madrid

Forlenget til 2016.

POPULÆR: Real Madrid og José Mourinho kunne feire sitt første ligagull siden 2008 denne sesongen. Nå skal de jobbe sammen mot mer suksess. Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hanna
POPULÆR: Real Madrid og José Mourinho kunne feire sitt første ligagull siden 2008 denne sesongen. Nå skal de jobbe sammen mot mer suksess. Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul HannaVis mer

(Dagbladet) Gladnyhet for alle Real Madrid-fans, og skuffende nyhet for alle potensielle beilere der ute: José Mourinho har forpliktet seg til årets La Liga-mestere ut 2016.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

Mourinho har de siste ukene vært tydelig på at han ville fortsette i Real Madrid kommende sesong, men det har ikke stoppet spekulasjonene fra å hagle rundt den suksessrike manageren.

- Det var som forventet på sett og vis, i og med at han fikk ligatittelen og ikke Champions League-tittelen. Jeg tror nok han hadde forsvunnet om han hadde klart begge deler, eller bare Champions League. Men da det ble med ligatittelen tror jeg lysten på å fortsette holdt seg stor, sier Canal+-ekspert og La Liga-nyter Petter Veland til Dagbladet.

Beilere i England
Han tror flere klubber kunne ønsket seg Mourinho i sommer, men tviler på at noen av dem i realiteten var aktuelle for Mourinho.

- Det er vel to engelske klubber som skiller seg ut som aktuelle i Chelsea og Manchester City nå, men det er nok først når Ferguson sier takk for seg i United - og det virker ikke nært forestående - eller en landslagsjobb i England eller Portugal dukker opp, at Mourinho virkelig vil bli fristet. Jeg tviler på at det har vært noen konkrete samtaler mellom Mourinho og andre klubber denne gangen, sier Veland.

Ligagullet i år er Real Madrids 32 nummer siden de vant sitt første seriemesterskap i 1932, og markerte slutten på tre år med katalansk dominans.

For José Mourinho ble det enda en fjær i hatten å ha vunnet ligagull i sitt fjerde land, etter at han tidligere har vunnet serien med både Chelsea, Inter og Porto.

I Champions League ble det imidlertid stopp i semifinalene mot Bayern München, og en triumf i mesterligaen med klubb nummer tre er nok et åpenbart mål for Mourinho når han nå sikter han videre mot mer suksess med Real Madrid.

Den kommende sesongen møter han en ny manager i duellen med Barcelona, etter at Tito Vilanova tok over Barcelona for Pep Guardiola.

Spennende fight
Det kan bli interessant, spesielt etter fjorårets øyestikking og drittkasting.

- Definitivt. Allerede før Vilanova har tatt over den jobben offisielt kommende juli har de vært i klammeri med den øyestikkinga og så videre, de har en historie allerede før de har begynt. Der Guardiola har vært gentleman, og ikke har villet tatt opp noen skikkelig verbal kamp, blir det spennende å se hvordan Vilanova vil forholde seg til den fighten, sier Petter Veland, som ikke tror på store forandringer i Real Madrid-troppen før oppkjøringen.

- Høyrebacken er nok førsteprioritet, eventuelt en offensiv spiller inn dersom både Kaká og Gonzalo Higuain forlater klubben. Men i det store og det hele kommer de nok til å bygge videre uten store forandringer, mens de som sagt går «all in» på å finne en bedre høyreback enn Arbeloa, sier Canal+-eksperten.

Den forrige kontrakten mellom José Mourinho og Real Madrid skulle opprinnelig gå ut i 2014.