KLAR TALE: José Mourinho var ikke nådig i sin omtale av Manchester United etter gårsdagens nederlag i Istanbul. Foto: NTB Scanpix
KLAR TALE: José Mourinho var ikke nådig i sin omtale av Manchester United etter gårsdagens nederlag i Istanbul. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho slakter sine egne etter «grusom kveld»

«Den nye normalen».

(Dagbladet): Allerede etter ett minutt viste Moussa Sow hva slags kveld det skulle bli for Manchester United og José Mourinho i Istanbul.

Den 30 år gamle franskmannen møtte innlegget fra Hasan-Ali Kaldirim på akrobatisk vis, og David de Gea hørte bare suset av ballen på den samme arenaen hvor Molde for et drøyt år siden sjokkerte alle ved å vinne 3-1.

Til slutt viste måltavla 2-1 og nok et nederlag for de rødkledde som nå står med fem strake bortetap i Europa.

«En grusom kveld»

Både ekspertene og Mourinho selv var skjønt enige om at dette var en forestilling under pari.

The Guardian kaller det «en grusom kveld», The Independent skriver at «United gikk opp i liminga» og The Telegraph peker på at «dette har blitt den nye normalen.

Portugiseren tok heller ikke akkurat spillerne sine i forsvar etter kampen, og Henrikh Mkhitaryan får spesielt hard medfart.

- Vi var ikke mentalt forberedt, ikke fokusert, ikke konsentrert. Det var som de spilte mesterligafinale og vi en treningskamp om sommeren, sa han.

- Mkhitaryan må gjøre mer. Det er så enkelt som det.

Han trakk også fram sin tidligere statistikk mot tyrkiske lag.

- Det som skuffet meg mest er at jeg har god erfaring med å spille mot tyrkiske lag. Jeg har møtt tyrkisk motstand med både Chelsea, Real Madrid og Porto. Jeg delte erfaringene mine med spillerne og gjorde det klart at selv om du vinner 2-0, 3-0 eller 4-0 på hjemmebane, er det noe ganske annet å møte dem på bortebane.

- Fungerer ikke

Som om ikke nederlaget var forsmedelig nok, etter halvtimen måtte en skadet Paul Pogba gå av banen. Inn kom Zlatan Ibrahimovic.

Våre naboer i øst er naturligvis opptatt av fotballfenomenet fra Rosengård, men den siste tiden har det vært mer kritikk enn hyllest av 35-åringen.

- Den enkle løsningen Zlatan representerer fungerer ikke sånn ting er nå. Det er bare å glemme ate han får en ny kontrakt etter denne sesongen. Skal han gjøre et varig inntrykk i United må han gjøre det NÅ, skriver Aftonbladets fotballkommentator Peter Wennman.

Expressen omtaler naturligvis også kampen, og trekker fram at Zlatan gikk rett i garderoben etter oppgjøret uten å takke de tilreisende supporterne.

- Tøff nok i hodet

Aftenpostens fotballkommentator Lars Tjærnås er klar på at Ibrahimovic ikke leverer godt nok om dagen, men tror likevel ikke toget har gått for svensken på det øverste nivået.

- Når du er spiss på et topplag måles du etter antall scoringer. Akkurat nå er det for dårlig. Men han gjør mye annet bra. Jeg ville vært mye mer bekymret om han ikke kom til sjanser. Senest mot Burnley skapte han mer alene enn andre lag gjør i løpet av 90 minutter, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Så du tror ikke Zlatan er ferdig?

- Jeg er sikker på at han er tøff nok i hodet til å takle dette veldig greit. Han har all verdens erfaring fra de største ligaene, og en mentalitet som gjør at han trolig uansett stoler på seg selv og egne kvaliteter.