Mourinho sparker mot Wenger og Benitez

Innrømmer press i Real Madrid.

FÅR IKKE FEM ÅR: Jose Mourinho mener Real Madrid forventer mye, og med rette. Ikke som i Arsenal. Foto: REUTERS/Andrea Comas
FÅR IKKE FEM ÅR: Jose Mourinho mener Real Madrid forventer mye, og med rette. Ikke som i Arsenal. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

||| • Fotballstudio: Åtte Champions League-kamper kl. 20.45

(Dagbladet): Jose Mourinho har bare ledet Real Madrid i to seriekamper.

I kveld spiller Real mot Ajax i den vanskeligste Champions League-gruppa og allerede nå snakker portugiseren om hvordan trøkket er i en storklubb som har sparket ti trenere på sju år.

- Det er stort press i en klubb som denne. Du kan ikke være som manageren i Arsenal, og spørre om fem år for å vinne ett trofé, sier Mourinho.

47-åringen snakker selvsagt om Arsene Wenger, som han i starten av sin Chelsea-karrieren omtalte som «en kikker».

VANT FA-CUPEN I 2005: Arsene Wenger har ikke vunnet noe på mer enn fem år, og Mourinho undres over at det aksepteres i London. Foto: AFP/GLYN KIRK
VANT FA-CUPEN I 2005: Arsene Wenger har ikke vunnet noe på mer enn fem år, og Mourinho undres over at det aksepteres i London. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

- Kan dere tenke dere at jeg skulle spurt Roman Abramovitsj «vær så snill å gi meg fem år, så skal jeg forsøke å vinne ett trofé for deg», sier Mourinho og fortsetter:

- Eller hvis jeg kom til Real Madrid og spurte om fem år for å vinne noe? Jeg tror ikke presidenten eller supporterne ville akseptert den ideen. Kravet i denne klubben er å vinne fra den første sesongen, og fortsette å vinne helt til du drar eller får beskjed om å dra, sier Mourinho.

Lett å vinne for Rafa? Han kommer fra en trippelseier med Inter, og sender et lite spark til sin etterfølger Rafa Benitez - som han også kranglet heftig med i Premier League.

- Benitez kan gjøre det han har lyst til, men jeg tror han er smart nok til å dra nytte av den jobben jeg gjorde før han kom. Han bør ikke endre på alt. Det blir lett å vinne titler der, sier Mourinho.

Mourinho sier han sikter mot sin tredje Champions League-tittel som trener, og Reals 10. totalt. Samtidig opplever noe helt nytt i Real Madrid.

Laget hans ble pepet ut på Bernabeu søndag, på tross av 1-0-seier.

- Helt greit, sier Mourinho som legger til at han ikke får betalt for å kritisere fansen. 47-åringen har tidligere gått ut og varslet klubben at han ikke er noen Harry Potter, han kan ikke trylle.

Men i kveld starter turneringen hvor Real Madrid trenger Mourinho-magi. Laget har sviktet i Champions League i flere år på rad, siste kvartfinale kom i 2002.

- Vi vet dette blir vanskelig. Det er en gruppe på sju-åtte lag som har det som skal til for å vinne Champions League. Hvis vi kommer oss til åttendelsfinalen, så skal jeg være mer positiv om framtida.

Fornuft Han forteller at Inter-laget som ble Europas beste i vår ikke var det raskeste, derfor måtte de spille som de gjorde mot Barcelona i semifinalen. Nå vil han gjøre stjernene i Real til et lag.

ENDR MINST MULIG: Det er rådet fra Mourinho til Inter-trener Rafael Benitez. Foto: REUTERS/Michael Kooren
ENDR MINST MULIG: Det er rådet fra Mourinho til Inter-trener Rafael Benitez. Foto: REUTERS/Michael Kooren Vis mer

- Dette er ikke negativt, det er bare fornuftig. Alle store lag bruker sine styrker, og takket være denne ideen slo Inter mesterne i England, Spania og Tyskland på veien til en trippeltriumf. Du kan ikke vinne noe mer enn det, sier Mourinho.

STJERNER IKKE NOK: Jose Mourinho konsentrerer seg om lagbygging, ikke bygging av stjernespillere. Foto: REUTERS/Andrea Comas
STJERNER IKKE NOK: Jose Mourinho konsentrerer seg om lagbygging, ikke bygging av stjernespillere. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer