GA FINGER'N: Jose Mourinho pirket Barcelona-assistent Francesc «Tito» Vilanova i øyet mens Barca og Real-spillerne var samlet i en klynge på overtid seint i går kveld. Foto: Canal+
GA FINGER'N: Jose Mourinho pirket Barcelona-assistent Francesc «Tito» Vilanova i øyet mens Barca og Real-spillerne var samlet i en klynge på overtid seint i går kveld. Foto: Canal+Vis mer

Mourinho stakk fingeren i øyet på Barca-assistent

- «Pito» Vilanova? Jeg kjenner ingen «Pito», sier Real-sjefen.


(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 3-2, sammenlagt 5-4.

Jose Mourinho er igjen i trøbbel etter å ha blandet seg inn i knuffingen som oppsto på overtid i returmøtet i den spanske supercupen på Camp Nou i går kveld.

TV-bildene viser at han gikk bort til Barcelona-assistent Francesc «Tito» Vilanova og stakk hånda opp i ansiktet på ham. I samme bevegelsen plantet han fingeren i øyegropa til Vilanova.

Vilanova svarte med å dytte portugiseren i ryggen, hvorpå Mourinho ble stående og se hånlig i retning av Vilanova.

Konfrontert med episoden i ettertid, svarte Mourinho ved å pirke på navnet til mannen han tidligere pirket på øyeeplet til:

- «Pito» Vilanova? Jeg kjenner ingen «Pito» Vilanova, sa Mourinho ifølge spanske aviser før han henviste til fjerdedommeren.

Det spanske ordet «pito» betyr egentlig «fløyte», men er også et slangord for penis.

- Problemet hos Madrid Barcelona-forsvarer Gerard Pique raser mot Real-treneren og fordeler skylda for bråket på motstanderen fra hovedstaden.

- Jeg vil ikke snakke om slagsmålet. Men det er en skam. Det er ikke første gang, og det er alltid det samme. Noen må gjøre noe med dette. Mourinho ødelegger spansk fotball. Det snakkes om katalanerne, men problemet ligger hos Madrid. Jeg synes dette har gått for langt. Det kan ikke gå bra hver gang. Til slutt kan dette ende riktig ille, sier Pique ifølge ESPN.

Barcelona-trener Pep Guardiola er ikke så lysten på å kommentere bråket som oppsto, men er opptatt av ringvirkningene den dårlige stemningen i kampene kan få utenfor banen.

VELKOMMEN HJEM: Cesc Fabregas spilte de siste minuttene som innbytter for Barcelona. På overtid ble han klippet ned av Marcelo. Grisetaklingen rett foran innbytterbenkene utløste masseslagsmål. Foto: Josep Lago, AFP/Scanpix
VELKOMMEN HJEM: Cesc Fabregas spilte de siste minuttene som innbytter for Barcelona. På overtid ble han klippet ned av Marcelo. Grisetaklingen rett foran innbytterbenkene utløste masseslagsmål. Foto: Josep Lago, AFP/Scanpix Vis mer

- Bildene snakker for seg selv. Vi må være forsiktige, for en dag vil vi forårsake skade. Ikke på banen, men utenfor, og vi har alle vår del av ansvaret for dette, sier Guardiola.

Messi - igjen Nok en oppvisning av Lionel Messi - to egne mål og et utsøkt forarbeid til Iniestas 1-0-scoring - sikret Barcelona sammenlagtseieren 5-4 i går kveld.

Cristiano Ronaldo utliknet raskt etter en corner, før Messi chippet inn 2-1 rett før pause etter et hælspark fra Pique i mølja foran mål.

Karim Benzema utliknet til 2-2 åtte minutter før slutt. Men rett før kampen gikk til ekstraomganger, satte Messi inn vinnermålet etter elegant samarbeid med Fabregas og Adriano.

Men også årets sjette El Clasico ble preget av grisespill og slåssing. Like før klokka ett i natt endte kampen i masseslagsmål nesten fire minutter på overtid da Real-back Marcelo sparket ned Barca-debutant Cesc Fabregas rett foran innbytterbenkene.

Dermed var plutselig begge lags spillere, innbyttere og støtteapparat samlet i en diger klynge der det ble dyttet, holdt, kjeftet og kløpet.

I tillegg til Marcelinos opplagte røde kort, ble også Barcelonas David Villa og Reals Mesut Özil utvist etter tumultene.

AMPERT: Barcelona-trener Pep Guardiola holder igjen assistenten Tito Vilanova som er rasende enten i retning utviste Marcelo eller Real-trener Mourinho (bak Marcelo helt til høyre i bildet). Foto: Alberto Estevez, EPA/Scanpix
AMPERT: Barcelona-trener Pep Guardiola holder igjen assistenten Tito Vilanova som er rasende enten i retning utviste Marcelo eller Real-trener Mourinho (bak Marcelo helt til høyre i bildet). Foto: Alberto Estevez, EPA/Scanpix Vis mer