Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho straffes hardest etter rødkort-farsen

Både trener og spillere funnet skyldige av UEFA.

STRAFFET AV UEFA: Denne bildeserien viste hvordan José Mourinho, via mellomenn, ga Sergio Ramos beskjed om å bli utvist mot Ajax i forrige uke. Noen minutter tidligere ble også Xabi Alonso utvist for uthaling av tid - på stillingen 4-0 til Real Madrid.  Foto: Viasat Sport/SCANPIX
STRAFFET AV UEFA: Denne bildeserien viste hvordan José Mourinho, via mellomenn, ga Sergio Ramos beskjed om å bli utvist mot Ajax i forrige uke. Noen minutter tidligere ble også Xabi Alonso utvist for uthaling av tid - på stillingen 4-0 til Real Madrid. Foto: Viasat Sport/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette blir ikke en uke José Mourinho vil huske med glede.

I går så han laget sitt bli tygd og spyttet ut igjen av Barcelona, og i dag melder UEFA at han straffes med både bøter og utestengelse etter forrige ukes utvisningsbonanza i Champions League-kampen mot Ajax.

Straffen svir nok likevel ikke verre enn at Mourinho greit kan leve med den:

Riktignok utestenges han fra to europacupkamper, men bare én av dem trer i kraft med umiddelbar virkning. Den andre gjøres betinget i tre år.

I tillegg må han betale 40 000 euro i bot - ca. 330 000 kroner - for å ha oppført seg «upassende».

De andre involverte slipper billigere unna: Alonso og Ramos, som begge framprovoserte hvert sitt rødkort, må betale en brøkdel av ukelønna si i bot - 20 000 euro.

Budbringerne Iker Casillas og Jerzy Dudek bøtelegges med henholdsvis 20 000 og 10 000 euro.

UEFA mener det beviselig var Mourinho som beordret Xabi Alonso og Sergio Ramos til å pådra seg røde kort i sluttminuttene mot Ajax, slik at de kunne sone karantene i den ubetydelige siste gruppespillkampen mot Auxerre, i stedet for å dra med seg gule kort inn i sluttspillrunden.

De to Real-spillerne somlet begge så voldsomt da de skulle sette i gang spillet at de gjorde det umulig for dommeren å ikke reagere.

I etterkant dukket det opp videobilder som viste hvordan Mourinho ga en beskjed inn i øret til kollega Miguel «Chendo» Porlan Noguera, før han tok kontakt med reservemålvakt Jerzy Dudek. Deretter hvisket Dudek noe i øret til Iker Casillas, som igjen hvisket noe videre til Sergio Ramos.

Etterpå forsøkte Mourinho seg med at han på ingen måte likte kortene som ble delt ut på tampen.

Troverdigheten var likevel ikke veldig stor, særlig etter at Real-direktør Jorge Valdano gikk ut med noe som lignet en innrømmelse, samtidig som debutanten David Mateos (23) røpet at det var Mourinho som var hjernen bak utvisningene.

- Det er en spesiell situasjon, og det var trenerens avgjørelse. Jeg skal ikke si hva jeg mener, det er hans avgjørelse. Antakelig tenkte han på kampen mot Auxerre, sa Mateos til blant annet avisa Sport.

Real Madrid har også fått en klubbstraff på 120 000 euro.

FIKK SITT ANDRE GULE KORT: Xabi Alonso brukte over 25 sekunder på å ta et frispark på egen halvdel - etter at han hadde lagt ballen til rette. Foto:  (AP Photo/Bas Czerwinski)
FIKK SITT ANDRE GULE KORT: Xabi Alonso brukte over 25 sekunder på å ta et frispark på egen halvdel - etter at han hadde lagt ballen til rette. Foto: (AP Photo/Bas Czerwinski) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!