RASENDE: Manchester United-manager José Mourinho var rasende etter at dommerne ikke ga straffe til Matteo Darmian like før pause. Dermed ble han sendt på tribunen i andre omgang. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
RASENDE: Manchester United-manager José Mourinho var rasende etter at dommerne ikke ga straffe til Matteo Darmian like før pause. Dermed ble han sendt på tribunen i andre omgang. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB ScanpixVis mer

Mourinho straffes: Må se Swansea-kampen fra tribunen

Etter utblåsningen mot Mark Clattenburg.

SISTE: Det engelske fotballforbundet (FA) har idømt José Mourinho en kamps utestengelse etter at han skjelte ut dommer Mark Clattenburg. Det betyr at han må sitte på tribunen under kampen mot Swansea til helga. Mourinho har ifølge FA innrømmet at han brukte upassende språk mot pipeblåseren. Mourinho har også fått 50 000 pund i bot etter en annen hendelse hvor han snakket negativt om dommer Anthony Taylor før Liverpool-kampen.

(Dagbladet): Manchester United-manager José Mourinho møtte i dag pressen for første gang etter at han ble sendt på tribunen i lørdagens ligakamp mot Burnley.

Mourinho unngikk media etter kampen. I stedet var det assistentrener Rui Faria som svarte på spørsmål fra pressen.

I dag holdt Mourinho pressekonferanse med backen Matteo Darmian i forbindelse med morgendagens møte med Fenerbahce i Europa League.

Mourinho ble umiddelbart bedt om å snakke om disiplinærsaken som er opprettet mot ham etter reaksjonen mot Mark Clattenburg.

- Nei, ingen reaksjon, var det korte svaret til portugiseren.

På spørsmål om han angret på det han gjorde eller sa til Clattenburg, svarte Mourinho:

- Neste spørsmål.

Disiplinærsak

Englands fotballforbund (FA) opprettet i går en disiplinærsak mot Mourinho etter at han ble sendt på tribunen av dommer Mark Clattenburg i helgas Premier League-kamp mot Burnley.

Mourinho hadde fra før én disiplinærsak hengende over hodet. I forkant av storkampen mot Liverpool nylig, uttalte Mourinho seg om dommer Anthony Taylor, hvilket ikke falt i god jord hos FA, som altså ga ham en kamps utestengelse fra sidelinja og 50 000 pund i bot.

Det er dårlig nytt for et United-lag som ikke presterer som best om dagen. Mourinho ser likevel lys i enden av tunnelen.

- Det jeg er fornøyd med er spillernes prestasjoner, sier Mourinho.

- Etter det dårlige resultatet mot Chelsea har laget svart på en utrolig måte, mener han.

- God posisjon

Det første oppgjøret mellom Manchester United og Fenerbahce endte 4-1 til de røde. Engelskmennene har slått tilbake etter tapet for Feyenoord i åpningskampen, og har vunnet de to siste kampene.

- Ved å ta seks poeng av seks mulige på hjemmebane, har vi satt oss i en god posisjon, sier Mourinho med tanke på avansement.

Manchester United har fått skadetrøbbel på tampen, særlig på forsvarsspillere. Antonio Valencia er en av spillerne som sliter med skade. Han har nylig operert armen og blir borte en stund, bekrefter Mourinho.

En som derimot kan få spilletid i Tyrkia er Phil Jones.

- Jeg kan nesten ikke huske sist Phil Jones hadde en god rekke kamper for United, sier Mourinho.

Manageren forteller at Jones har trent med laget i mer enn en uke og at han trengs på stopperplass etter at både Chris Smalling og Eric Bailly har kastet inn håndkleet.

- Vi er i en vanskelig situasjon, sier Mourinho.

Tilbake i varmen

Tyske Bastian Schweinsteiger er inne i varmen igjen i United. Mandag var han med på A-lagets trening.

- Schweinsteiger er tilbake. Vi tok avgjørelsen forrige torsdag. Vi ringte ham forrige fredag så han kunne bli med laget mandag, sier Mourinho, som sier at det er en profesjonell avgjørelse.

- Avgjørelsen er basert på det faktum at vi er i en vanskelig periode i sesongen hvor det er vanskelig å ha alle samlet, sier manageren, som mener det å hente tilbake Bastian kan være positivt for hele gruppa.

Mourinho ble også spurt om han kunne tenke å være manager i Tyrkia en dag, noe han ikke utelukket.