Mourinho synes overgangsmarkedet er «helt vilt»

Men mener Diego Costa er er røverkjøp.

MÅLTYV: Diego Costa kan skyte Chelsea til klubbens første seriegull siden 2010. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB Scanpix
MÅLTYV: Diego Costa kan skyte Chelsea til klubbens første seriegull siden 2010. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Det er fire år siden sist en Chelsea-spiller scoret over 20 seriemål i løpet av en sesong. José Mourinho tror Diego Costa (25) kan skyte klubben til dens første seriegull siden 2010.

I fjor sommer kom Mourinho tilbake til Chelsea, men selv ikke den portugisiske mesterskapsgrossisten kunne lede klubben til gull uten en skikkelig målscorer.

Ingen av klubbens spisser nådde ti seriemål, og toppscoreren i ligaen ble Eden Hazard med 14.

Laget ble nummer tre bak Manchester City og Liverpool.

Sist Chelsea ble seriemester, i 2010, scoret Didier Drogba 29 ganger, mens Frank Lampard scoret 22 fra midtbanen. Siden da har ingen Chelsea-spillere nådd 20 seriemål, og de siste sesongene har spissene vært svært målsky.

- Markedet er vilt Det kan endre seg denne sesongen. I sommer kom Costa fra Atlético Madrid, og den brasilianskfødte spanjolen hadde 27 nettkjenninger i serien i fjor og 36 totalt.

- Han er grunnen til at vi ikke kjøpte en spiss i vinterens overgangsvindu. Vi ventet på ham. Han har tilvent seg lagkameratene sine og måten vi spiller på, sier Mourinho.

Tirsdag scoret Costa begge målene da Chelsea slo Real Sociedad 2-0 i deres siste treningskamp før mandagens seriepremiere mot Burnley. Costa kostet rundt 330 millioner kroner, men det er ikke for mye, mener Mourinho.

- Du kan si han er et røverkjøp, for markedet er helt vilt. Verdien på spisser er veldig høy. Så for en ung spiss som ham, som er seriemester i Spania og har spilt mesterligafinalen, er prisen bra for Chelsea, sier manageren.

Overgangsvinner Chelsea ser foreløpig ut som den store vinneren på overgangsmarkedet.

Foruten Costa har London-klubben hentet Cesc Fàbregas for 300 millioner kroner, Filipe Luis for 200 millioner og den gamle helten Drogba gratis.

- De er erfarne spillere med store kvaliteter som forbedrer laget vårt. De er klare til å spille, så det er helt klart at stallen vår blir bedre, sier han.

I tillegg har keeperen Thibaut Courtois kommet fra Atlético Madrid etter å ha tilbrakt tre år der på lån. Han skal kjempe med veteranen Peter Cech om plass i startelleveren.

Mourinho var først manager for Chelsea fra 2004 til 2007. Da vant klubben to ligagull, én FA-cuptittel og to trofeer i ligacupen. Han fikk sparken noen måneder etter at Manchester United snøt dem for deres tredje strake seriegull.

I fjor kom Mourinho tilbake etter suksessrike opphold i Inter og Real Madrid.

(NTB)