Mourinho syter over kampoppsettet

Før det er offentliggjort.

(Dagbladet.no): Chelsea-manager Jose Mourinho elsker å fremstille verden som et sted der alle hater både ham og Chelsea, og synes at de generelt blir urettferdig behandlet.

Nå har han startet klagingen på neste sesongs kampoppsett i Premier League - før det er offentliggjort.

Riktignok gjør han det med sin sedvanlige sjarme og glimt i øyet, men irritasjonen ligger ikke langt under overflaten.

- I England sier dere vel «jeg har sett i krystallkula mi». Og dette var det jeg så, sier Mourinho til The Sun.

- Vi starter borte

Så ramser han opp elendigheta han mener venter laget hans:

- Det er sikkert at spiller vår førset kamp på bortebane. Etter landskamper spiller Arsenal alltid hjemme, Manchester United og Liverpool er 50-50, Chelsea spiller alltid borte.

- Så med landskamp 16. august - og den første Premier League-kampen den 19. - vil Chelsea spille borte. Spillerne kommer tilbake fra landslagene på ettermiddagen 17. og vi reiser den 18. for å spille borte den 19, spår Mourinho.

GLEDER HAN SEG? Jose Mourinho gleder seg nok til å vise fram sitt forsterkede Chelsea med spillere som Andrej Sjevtsjenko (bildet), Michael Ballack, John Obi Mikel og Salomon Kalou. Men først vil han klage litt. Foto: AP/Scanpix
GLEDER HAN SEG? Jose Mourinho gleder seg nok til å vise fram sitt forsterkede Chelsea med spillere som Andrej Sjevtsjenko (bildet), Michael Ballack, John Obi Mikel og Salomon Kalou. Men først vil han klage litt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han gjetter også at Chelsea kommer til å spille borte i den femte, sjuende, niende, ellevte, 14. og 17. runden i serien.

- Sist sesong var utrolig. Etter Champions League-kamper, spilte Chelsea nærmest alltid borte - spesielt etter kampene i gruppespillet.

Mourinho hevder noen klubber blir beskyttet, og ikke andre.

- Jeg vet ikke om det er med vilje, men jeg kjenner realiteten, sier han.

Irettesatt for samme kritikk i fjor

Kritikken er ikke ny fra Mourinho. Han fikk kjeft av det engelske fotballforbundet (FA) sist sommer for å antyde det samme - spesielt i tilfellet Arsenal.

Mourinho koblet det han mente var et urettferdig kampoppsett opp mot at Arsenals nestformann David Dein sitter i FA-styret som representant for Premier League-klubbene.

Forbundet svarte i fjor at Dein ikke har hatt innflytelse på kampoppsettet, og minnet Mourinho om at Dein er valgt av de 20 klubbene i Premier League, Chelsea inkludert.

Portugiseren har hatt et år på seg til å glemme den påminnelsen nå.

• Din mening: Er Mourinho sjarmerende, gutteaktig sutrete eller bare irriterende?

MER KJEFT I VENTE: Arsenals nestformann David Dean gleder seg nok også. Han har beholdt Thierry Henry og Arsenal skal flytte inn på et flunkende nytt anlegg. Men Mourinho-kritikken er den samme gamle.