«THE CHOSEN ONE» OG «THE SPECIAL ONE»: Jose Mourinho (t.h) sier han aldri var aktuell for Manchester United, det sørget han selv for å fortelle Alex Ferguson. Her takker Chelses-sjefen David Moyes for kampen, etter 3-1-seieren i London i januar. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB SCANPIX
«THE CHOSEN ONE» OG «THE SPECIAL ONE»: Jose Mourinho (t.h) sier han aldri var aktuell for Manchester United, det sørget han selv for å fortelle Alex Ferguson. Her takker Chelses-sjefen David Moyes for kampen, etter 3-1-seieren i London i januar. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB SCANPIXVis mer

Mourinho tar et oppgjør med United-ryktene

Ga klar beskjed til Fergie.

(Dagbladet): Chelsea topper tabellen i José Mourinhos første sesong siden returen på Stamford Bridge.

Hele 18 poeng bak halser seriemester Manchester United, på en begredelig 7. plass med David Moyes som fersk sjef.

I dag snakker Mourinho ut om ryktene som gikk om han og den ledige trenerjobben i Manchester United, i The Sun (krever innlogging).

Portugiseren var lenge en av favorittene til å etterfølge sir Alex Ferguson. Men Moyes ble «The Chosen One», ikke Mourinho, da Ferguson ga seg i mai.

Sveket? Ifølge boka «Forberedt på tap - Mourinho-æraen», ført i pennen av El Pais-journalist Diego Torres, brøt portugiseren sammen i tårer da han hørte om Fergusons valg. Han følte seg sveket av managervennen.

I dagens intervju gir Mourinho en helt annen versjon. Det var han som lukket døren for United, ikke omvendt.

Det skjedde allerede i mars, to måneder før Ferguson pensjonerte seg.

- Jeg snakket med sir Alex da mitt Real Madrid slo ut United av Champions League forrige sesong. Jeg sa til ham hva jeg ønsket, at jeg ønsket meg Chelsea. Det var min retning, sier Mourinho til avisa.

51-åringen sier alle visste at Chelsea trengte ny trener, og at han måtte gripe sjansen.

Sir Alex visste - Så jeg vet ikke om sir Alex tenkte på meg for United eller ikke, det er ikke poenget. Poenget er at han helt klart visst at jeg ville dra til Chelsea, sier Mourinho.

«The Special One» mener Moyes er i ferd med å venne seg til en ny hverdag i United, og at framtiden ser lysere ut for United-fansen.

- Neste sesong blir han bedre, og pass på, pass på! Han kan fortsatt vinne Champions League denne sesongen.

SLO UT UNITED: Jose Mourinho sier han fortalte Ferguson at han pønsket på en Chelsea-retur allerede i mars. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
SLO UT UNITED: Jose Mourinho sier han fortalte Ferguson at han pønsket på en Chelsea-retur allerede i mars. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer