INTENSE FORBEREDELSER: José Mourinho og Manchester United lader opp til en sesong i USA. Også Oslo står på programmet før Premier League starter opp igjen i august. Foto: NTB Scanpix
INTENSE FORBEREDELSER: José Mourinho og Manchester United lader opp til en sesong i USA. Også Oslo står på programmet før Premier League starter opp igjen i august. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vålerenga - Manchester United 30. juli

Mourinho tar med alle stjernene til Oslo

800-millionersmannen Romelu Lukaku Europa-debuterer for United på Ullevaal.

(Dagbladet): José Mourinho tar med alle stjernene til Norge når Manchester United møter Vålerenga søndag 30. juli. Det bekreftes av sentralt plasserte kilder.

Daglig leder i Prounite - Sjør Mørk - opplyser at han har fått de samme signalene. Det er dette selskapet som står for avtalen mellom United og Vålerenga.

- Utgangspunktet er at de kommer med hele troppen som for tida trener og spiller kamper i USA. I tillegg er det ventet mye folk fra administrasjonen, sier Mørk til Dagbladet.

Kampen på Ullevaal er en godbit for United-supportere i Norge. Foreløpig er det solgt over 20.000 billetter, det er noe ledig. Oppgjøret vil være Europa-debuten for nysigneringen Romelu Lukaku (24) i United-drakta.

Prislapp: 814 millioner kroner.

Fire lag

United møter fire lag i USA. Søndag slo de Los Angeles Galaxy 5–2. I natt vant de 2-1 over Real Salt Lake. Manchester City og Real Madrid er de neste motstanderne. Etter dette kobbelet av storklubber er det duket for Vålerenga.

DYR SIGNERING: Romelu Lukaku spilte for Manchester United mot Los Angeles Galaxy søndag. Det endte med 5-2-seier til de røde, uten at Lukaku scoret. Foto: NTB Scanpix
DYR SIGNERING: Romelu Lukaku spilte for Manchester United mot Los Angeles Galaxy søndag. Det endte med 5-2-seier til de røde, uten at Lukaku scoret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oslo-laget har klart å gjøre det til en tradisjon å lokke grandiose klubber til hovedstaden i sesongoppkjøringen. United er ventet å ta nye steg denne sesongen. Takket være seieren i Europa League kvalifiserte laget seg til Champions League.

Zlatan Ibrahimovic måtte gi seg på grunn av skade. Belgieren Lukaku skal nå bli frontskikkelsen på topp. Hva tenker Mourinho om den nye talismanen?

Forrige sesong hadde han 25 seriemål for Everton. Bare Tottenhams Harry Kane var bedre med 29 scoringer.

- Han var vanskelig å få, forteller manageren til Uniteds hjemmeside.

- Han kommer fra Premier League. Naturligvis er det andre gode spisser der ute. Men Premier League er et spesielt sted. Det er et vanskelig sted for spisser. Og du trenger litt tid på å bli varm i trøya. Lukaku har vært her i fem år.

Nummer ni

Mourinho fortsetter:

«Romelu er ikke en spiller som deltar i det oppbyggende spillet.» José Mourinho, manager

- Romelu er ikke en spiller som deltar i det oppbyggende spillet. Han er en spiller som vanligvis opererer på den siste tredjedelen av banen. Forrige sesong så vi at mange lag bare ville forsvare seg, stenge rom. Derfor trengte vi en målfarlig spiller, som ikke er Anthony Martial eller Marcus Rashford. Vi har gode spillere, gode alternativer. Men vi trengte en målfarlig spiller, en klar nummer ni, en som er komfortabel i boksen. Valget falt på Romelu.

Svensk presse

En annen nysigneringen som har fått mye omtale er svensken Victor Lindelöf. Midtstopperen kommer fra Benfica. Svenske aviser gikk nærmest bananas da 22-åringen ble klar for United. Det er derfor ventet mange svenske journalister på Ullevaal.

Også Cristiano Ronaldo er koblet til gamleklubben, men dette avfeier Mourinho:

- Jeg har aldri tenkt tanken. Jeg kommer ikke til å kaste bort tida mi på å tenke på spillere som er umulig å hente.

Møte

Etter det Dagbladet forstår kommer United til å dra fram og tilbake til Oslo på dagen.

VIF-trener Ronny Deila har tidligere uttrykt at han håper å få til et møte med trenerteamet til United.