BLE FLAU: Jose Mourinho mener han ikke kan lære noe om ærlighet i Italia. Foto: AFP/Giuseppe Cacace
BLE FLAU: Jose Mourinho mener han ikke kan lære noe om ærlighet i Italia. Foto: AFP/Giuseppe CacaceVis mer

Mourinho til angrep på italiensk fotball

Forlater landet som en ærlig mann.

||| (Dagbladet): José Mourinho var elsket av mange i Storbritannia for sine friske utspill som Chelsea-sjef.

I Italia har utspillene hans som Inter-trener vakt så mye irritasjon at Carlo Ancelotti før Champions League-møtet mente at «hele Italia håpet Mourinho tapte».

Etter 2-1 mot Chelsea i den første 16-delsfinalen i går valgte portugiseren å slå hardt tilbake mot hele Fotall-Italia.

På pressekonferansen i Milano startet han med å ironisere over hva italienere synes om uttalen hans.

- Jeg har nylig hørt folk snakke om min patetiske italiensk. Jeg blir fortalt at jeg må «dempe tonen». Vel, nå skal jeg «dempe meg», sa Mourinho ifølge nyhetsbyrået PA.

Før han dro opp kampfiksingsskandalen, med tilnavnet Calciopoli, som rystet italienerne og som endte med nedrykk, poengtrekk og en rekke fengselsstraffer for lag og ledere etter VM i 2006.

Skamfull
- Dere italienere har skapt historie som gjør meg skamfull, som proff i verdensfotballen og som en person som tjener til livets opphold i fotballen, sier Mourinho.

Før han fortsatte:

- Calcipolien deres var skamfull. På den tida jobbet jeg i Portugal, og jeg var flau over at min familie ble brøfødd med penger jeg tjente i fotballen.

Mourinho forlot Portugal for Chelsea i 2004, fikk sparken i London i 2007 og ble ansatt i Inter året etter. I går kveld sa portugiseren at oppholdet i Italia ikke skal påvirke hans moral.

- Jeg kom til Italia på ærlig vis, og jeg vil forlate Italia ærlig. Det var en straffe for Chelsea i kveld.

Mourinho snakket om fellingen av Salomon Kalou, som dommer Manuel Mejuto Gonzalez vinket videre like før pause. Chelsea-manager Ancelotti så taklingen på samme måte, uten at han vil slakte den svartkledde.

- Jeg kjenner Mejuto Gonzalez som en veldig god dommer, med mye erfaring, og jeg akter ikke å si noe annet nå. Vi kan si at vi var uheldige i kveld og vi håper det blir bedre i framtida.

Flaks var på menyen også for Mourinho i går kveld, han returnerer til sin gamle hjemebane tirsdag 16. mars.

Heldig på Stamford Bridge
Da han snakket om London-visitten ble også humøret bedre, og Mourinho begynte å omtale seg i tredjeperson igjen.

- Vi kan drar dit med et oppriktig håp om å gå videre. På Stamford Bridge regner jeg med at folk er glade for å se meg igjen, fordi vi jobbet så bra sammen.

- Denne gangen skal jeg inn i en annen garderobe, jeg skal sitte på en annen benk. Men jeg vet at Mourinho vanligvis er heldig på Stamford Bridge.

KALOU SKULLE HATT STRAFFE: Mourinho er ikke i tvil om at Chelsea gikk glipp en straffe mot Inter da Salomon Kalou ble felt. Foto: AP/Felice Calabro
KALOU SKULLE HATT STRAFFE: Mourinho er ikke i tvil om at Chelsea gikk glipp en straffe mot Inter da Salomon Kalou ble felt. Foto: AP/Felice Calabro Vis mer