1-0: Juan Mata setter inn 1-0. Det var også kampens eneste scoring. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
1-0: Juan Mata setter inn 1-0. Det var også kampens eneste scoring. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

Mourinho tok ingen sjanser da United fikk revansj mot City

Sendte rivalen ut av ligacupen. 

• Manchester United - Manchester City 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Seks uker etter forrige prestisjemøte mellom José Mourinho og Pep Guardiola, var det dags for ny kamp mellom byrivalene United og City.

Og det var Mourinho og de rødkledde som fikk revansj for 1-2-tapet i ligaen.

For Manchester United sendte et b-preget Manchester City ut av ligacupen etter scoring av Juan Mata noen minutter etter pause (se kvartfinaletrekningen nederst i artikkelen).

- Det er viktig etter tapet for Chelsea sist, mente Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Samtidig betyr det at Manchester City ikke har vunnet noen av de siste seks kampene (0-3-3), noe som skal være rekord for City-manager Pep Guardiola.

- Jeg er stolt over de unge spillerne og hvordan de spilte. På dette nivået må du være mer klinisk med den siste pasninga, men det er vanskelig mot United. Vi er fornøyde. Jeg forsøker å vinne, men nå må vi fokusere på neste turnering, sier Pep Guardiola etter kampen.

Toppet lag

José Mourinho valgte å stille med et nesten toppet lag mot de lyseblå rivalene. Åtte av spillerne som avsluttet kampen mot Chelsea var i startoppstillingen til de røde.

Det som skapte mest diskusjon blant journalister og fans var at Henrikh Mkhitaryan ikke var å finne i troppen. Sommerens storkjøp har fått veldig lite spilletid etter overgangen fra Borussia Dortmund, og skal ifølge rapportene være helt friskmeldt.

Pep Guardiola foretok på sin side hele ni bytter fra 1-1-kampen mot Southampton i helga. Kun Leroy Sané og Vincent Kompany beholdt sine plasser, mens stjerner som Sergio Agüero og Raheem Sterling varmet benken. Unggutter som Pablo Maffeo (19) og Aleix Garcia (19) startet kampen.

Det forrige møtet mellom lagene, på Old Trafford i september, endte 2-1 til Manchester City. De lyseblå var aldri i nærheten av å gjenta den bragden i kveld.

Manchester City har nå gått fra å vinne seks strake ligakamper til å ikke vinne på seks kamper i serie og cup.

Sjansefattig

Allerede etter ett minutt fikk City en stor mulighet. Navas slo inn fra høyrekanten mot Iheanacho, som stanget ballen like over fra kloss hold.

Det var omtrent den eneste sjansen publikum fikk servert på Old Trafford den første halvtimen. Manchester City ropte blant annet på straffespark tidlig i omgangen, men dommer Mike Dean beholdt fløyta i hånda.

Det var lenge en søvndyssende forestiling før United skapte noen sjanser da det var spilt godt og vel 35 minutter. Både Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rashford fikk sine avslutninger blokkert, men det var likevel nok til at hjemmefansen våknet.

- Endelig begynner det å skje noe på Old Trafford, mente Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

I motsatt ende fikk Iheanacho også et skudd blokkert, og mer skjedde ikke før hvilen.

Pangstart

Fire minutter ut i andre omgang kunne Paul Pogba gitt Manchester United ledelsen. Zlatan spilte midtbaneeleganten fri, men skuddet fra skrått hold ble slått i stolpen av Wilfredo Caballero.

Manchester United var inne i en god periode minuttene etter pause, og fikk betalt etter 54 minutter.

Zlatan var sterk som tok ned ballen etter et oppspill før han satte fart. I boksen slo han inn mot Ander Herrera, som så ut til å bli felt før han rakk å ta ballen. Kula trillet videre til Juan Mata, som fikk en enkel oppgave med å sende hjemmelaget i ledelsen.

Zlatan burde sendt United opp i 2-0 noen minutter etterpå, men spissen klarte ikke å treffe ballen da et innlegg kom mot ham rundt fem meter fra mål.

Guardiola kastet inn både Sterling og Agüero i håp om å snu kampen, uten at det hjalp. Dermed er Manchester United klare for kvartfinalen.

Disse lagene møtes i Ligacupens kvartfinale (28. november):

Arsenal - Southampton
Liverpool - Leeds
Hull - Newcastle
Manchester United - West Ham

I GODT HUMØR: Pep Guardiola og José Mourinho hilste på hverandre før kampen. Foto: Reuters / Darren Staples
/ NTB Scanpix
I GODT HUMØR: Pep Guardiola og José Mourinho hilste på hverandre før kampen. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer