på turne: Manchester United lader opp til sesongstart i Kina. Foto: NTB Scanpix 
på turne: Manchester United lader opp til sesongstart i Kina. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mourinho tordner etter kaos

Baneforhold og vær har skapt problemer for Manchester United.

(Dagbladet): Manchester United er for tida på oppkjøringstur i Kina. Klokka 13.30 norsk tid i dag skulle de møte Pep Guardiolas Manchester City - inntil kampen ble avlyst mandag morgen.

Den nybakte Manchester United-manageren Jose Mourinho går dermed glipp av gjensynet med sin gamle lekekamerat Guardiola - og en langhelg med problemer fortsetter for de røde.

Kaos

Kraftig regnvær tuklet nemlig med oppladningen for de røde fra Manchester. Da de kom til flyplassen i Shanghai for reisen til Beijing, var det et kraftig regnvær.

Etter at det obligatoriske kaoset med fans,autografer og blitsregn var over - fortsatte kaoset på flyene.

Spillere og støteapparat var splittet i to fly.

- De som satt på det første flyet var heldige, for vi hadde et bra fly, landingen gikk bra og vi rakk middagen på hotellet , sier Mourinho på pressekonferansen i går ifølge BT.

Han fortsetter:

FANS OVERALT: Manchester United-spillerne får lite fri i Kina. De er superstjerner, og fansen følger etter dem overalt. Foto: NTB Scanpix 
FANS OVERALT: Manchester United-spillerne får lite fri i Kina. De er superstjerner, og fansen følger etter dem overalt. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

- De som satt på det andre flyet var uheldige. De kjørte inn i en storm og måtte mellomlande i Tianjin i noen timer. Der forsøkte de å finne en buss videre før flyet kunne ta av igjen. De kom til hotellet etter midnatt, forteller portugiseren.

Tordner

Neppe en ideal oppladning. Og på gårsdagens pressekonferanse gjorde Mourinho det klart: Hans viktigste oppgave var å få spillerne helskinnet gjennom kampen - for forholdene er ikke ideelle

Høy temperatur og luftfuktighet og dårlig banekvalitet har skapt bekymring, noe som også førte til at kampen i dag ble avlyst:

UNITED-FANS: Følger med på en trening i Beijing. FOto: NTB Scanpix 
UNITED-FANS: Følger med på en trening i Beijing. FOto: NTB Scanpix  Vis mer

- Jeg har ingen problemer med å tape vennskapskamper. Baneforholdene og tilstanden til spillerne mine er viktigere enn resultatene. Det er synd at vi må trene og spille i dårlige forhold. Mitt mål med kampen er å få spillerne helskinnet gjennom kampen uten skader. Vi kan ikke bare stikke av uten å spille kampen, så vi må bare spille og håpe vi er heldige, tordner Mourinho, tydelig irritert over at han da trodde kampen måtte spilles, beskriver BT.

Han sendte også et stikk til arrangørene av turneen:

- Snart kan vi reise hjem og trene under forhold som er trygge for spillerne.