LIKER SEG IKKE: Jose Mourinho sier han ikke liker seg i italiensk fotball, men at han har det veldig bra i klubben sin, Inter Milan. Her under gårsdagens trening foran Champions League-kvartfinalen mot CSKA Moskva i kveld. Foto: Matteo Bazzi, EPA/Scanpix
LIKER SEG IKKE: Jose Mourinho sier han ikke liker seg i italiensk fotball, men at han har det veldig bra i klubben sin, Inter Milan. Her under gårsdagens trening foran Champions League-kvartfinalen mot CSKA Moskva i kveld. Foto: Matteo Bazzi, EPA/ScanpixVis mer

Mourinho trives ikke i italiensk fotball

- De liker meg ikke, sier portugiseren.

||| • Følg Champions League i vårt fotballstudio i kveld: Inter Milan - CSKA Moskva og Arsenal - Barcelona kl. 20.45

(Dagbladet): Siden han forlot Chelsea har Jose Mourinho konstant vært knyttet til en retur til en av de engelske toppklubbene.

Inter-treneren har også ved flere anledninger sagt at han definitivt ønsker seg tilbake til Storbritannia. Og at han snart er på vei vekk fra Italia synes stadig klarere:

- Situasjonen min er klar. Jeg har det veldig bra i Inter, men jeg trives ikke i italiensk fotball, sier han til Sky Sports i forkant av kveldens Champions League-kvartfinale mot CSKA Moskva.

Mourinho er en mann de færreste fotballfolk er likegyldig til. Han kan være på grensa til kvalmende selvgod. Samtidig har han en statistikk som nesten gir ham grunn til å være det.

Og kanskje enda viktigere, han har en avvæpnende humor og et glimt i øyet som forteller at han vet at han er breial på grensa til det uspiselige - og som antyder at han spøker med sin egen arroganse.

Ikke populærMen italienerne har ikke trykket den «spesielle» portugiseren til brystet på samme måte som engelskmennene gjorde.

Også dette er han klar over selv. Slik forklarer Mourinho hvorfor han mistrives i Italia:

- Fordi jeg ikke liker den (italiensk fotball), fordi de ikke liker meg. Enkelt og greit.

Mourinho fortalte nylig at han har tre ambisjoner: En retur til England, å prøve seg på høyeste nivå i Spania, og som gammel mann å bli landslagstrener for Portugal.

Dobbelt Sir Alex-lønnKanskje seiler Spania opp som en favoritt som neste stoppested for den tidligere assistenttreneren i Barcelona.

Daily Mail skrev i helga at Mourinho har en årslønn på 11 millioner pund - 100 millioner kroner - i Inter Milan.

Ifølge avisa er det mer enn det dobbelte av Englands best betalte manager, Alex Ferguson i Manchester United.

Men det spørs om Real Madrid-president Florentino Pérez lar seg skremme av slike summer dersom han bestemmer seg for at Mourinho er treneren han trenger.