TROR IKKE PÅ REKORD: Chelsea-manager José Mourinho tror aldri han vil komme i nærheten av merittlista til tidligere Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA/FILES
TROR IKKE PÅ REKORD: Chelsea-manager José Mourinho tror aldri han vil komme i nærheten av merittlista til tidligere Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA/FILESVis mer

Mourinho tror ikke på rekord: - Han la lista umulig høyt

Tror ikke han kan ta Alex Fergusons rekord.

Chelsea-manager José Mourinho tror aldri han vil komme i nærheten av merittlista til tidligere Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson.

Skotten førte United til i alt 13 ligatitler i sin tid på Old Trafford. Det er rekord i trenersammenheng i England. Mourinho har ingen tro på at han på sikt kan matche Fergusons bravader.

- Jeg har en lang vei å gå, men Sir Alex la lista helt umulig høyt for alle andre. Jeg kan ikke vinne 13 Premier League-titler, sier portugiseren til BT Sport.

Tre titler - Jeg kan vinne 13 ligatitler, jeg tror jeg har åtte så langt. Men 13 i Premier League har jeg ingen sjanse på, tilføyde han.

Søndag sikret Chelsea seg årets ligatittel med 1-0-seier mot Crystal Palace hjemme på Stamford Bridge. Mourinho har dermed tatt tre seriemesterskap som trener i London-klubben. Også i 2004/05 og 2005/06 gikk Chelsea til topps under 52-åringens ledelse.

Sir Alex Ferguson var 51 år da han tok sin første ligatittel med Manchester United. Likevel tror ikke Mourinho at han noen gang vil matche den avgåtte United-legenden.

Får hylles Chelsea-kaptein Joh Terry nøler ikke med å gi sjefen mye av æren for suksessen klubben nå opplever.

- Han har vært fantastisk og fortjener mye respekt. Vi har vært et topplag siden dag én. Det sterkt å klare det, sier han.

- Han fortjener mye av æren, og det gjelder også teamet rundt ham. Lag kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss, men han finner en måte bryte dem ned på. Derfor er han den beste. Vi elsker å jobbe med ham, tilføyer Terry.

Også denne sesongens ligacup-trofé fant veien til premieskapene på Stamford Bridge.

(NTB)