SER FRAMOVER: Manchester United-manager Jose Mourinho heller kaldt vann i blodet på dem som måtte tro at laget hans vil løfte mesterligatrofeet til våren. Foto: NTB Scanpix
SER FRAMOVER: Manchester United-manager Jose Mourinho heller kaldt vann i blodet på dem som måtte tro at laget hans vil løfte mesterligatrofeet til våren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United i CL:

Mourinho tviler på United-suksess i Champions League

Mener programmet er for tøft.

Manchester United-manager Jose Mourinho heller kaldt vann i blodet på dem som måtte tro at laget hans vil løfte mesterligatrofeet til våren.

Portugiserens mannskap innleder mesterligaeventyret på hjemmebane mot sveitsiske Basel tirsdag. Mourinhos menn er klare favoritter etter en sterk innledning på Premier League.

United-sjefen frykter samtidig at det tette kampprogrammet i den hjemlige serien og de engelske cupene vil skape Europa-utfordringer for laget hans på sikt. Portugiseren viser til at Real Madrid og Juventus, fjorårets mesterligafinalister, hvilte en rekke spillere i ligaen inn mot den nevnte finalen.

– Det eneste jeg kan si, er at Real Madrid spilte med B-laget i den siste måneden av forrige sesongs La Liga. De kunne tillate seg å gjøre det, og kom derfor til mesterligafinalen med helt uthvilte spillere, sier Mourinho.

– Juventus var seriemestere i Italia tre måneder før sesongslutt og kunne også spille med andrelaget sitt. Dermed kom de friske til både kvartfinale, semifinale og finale i mesterligaen, tilføyer han.

United-sjefen henviser til at både den spanske og italienske ligaen har vinterpause ved juletider – i motsetning til den engelske. Det siste kan felle United i Europa, tror portugiseren.

Mourinho påpeker også at den engelske ligaen sjelden er avgjort før helt inn i avslutningen.

– Jeg skjønner at det taler mot oss, men samtidig elsker jeg juleprogrammet i engelsk fotball, sier United-sjefen.

Mandag bekreftet for øvrig Mourinho at han ikke har noen planer om å bytte keeper foran kampene i Europa denne sesongen. Spanske David de Gea vokter målet i samtlige kamper, så sant han er frisk og skadefri.

(NTB)