TIL FINALE? Real Madrid har ikke vunnet Champions League siden 2001/2002-sesongen. I morgen spiller de igjen om en finaleplass. Blir det en etterlengtet CL-seier for Christiano Ronaldo (venstre) og Jose Mourinho? Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo
TIL FINALE? Real Madrid har ikke vunnet Champions League siden 2001/2002-sesongen. I morgen spiller de igjen om en finaleplass. Blir det en etterlengtet CL-seier for Christiano Ronaldo (venstre) og Jose Mourinho? Foto: REUTERS/Marcelo del PozoVis mer

Mourinho: Umulig å si hvem som vinner dette

Regner sitt lags vinnersjanse i Champions League som 25 prosent.

Følg Champions League-semifinalen mellom Bayern München og Barcelona i Fotballstudio fra klokken 21.00!

(Dagbladet): I kveld sparkes Champions League-semifinalene i gang i München, og i morgen møtes Real Madrid og Borussia Dortmund i Dortmund.

I den anledning møtte trenerne og èn utvalgt spiller pressen i ettermiddag.

Real Madrid-trener Josè Mourinho møtte opp sammen med Mezut Özil. Mens fotballegenden Ronaldo, som har spilt i Barcelona og Real Madrid, i dag mente at sine tidligere klubber var suverene favoritter, mener Mourinho at det er helt åpent hvem som tar seg til finalen - eller vinner Champions League, for den saks skyld.

- I semifinalene er fire av de seks lagene nesten alle hadde forventet der. Noen ganger er det overraskelser, men ikke denne gangen. Manchester United eller Juventus kunne vært her, men ingen andre. Det er umulig å forutsi hvem som vinner. Jeg vil si det er 25 prosent sjanse for Dortmund, og 25 prosent sjanse for Real Madrid, sier portugiseren.

- Fortjener å vinne Real Madrid har vunnet mesterligaen hele ni ganger, men siste triumf i turneringen kom i 2001/2002-sesongen.

- Real Madrid er en av de klubbene der å bli nummer to ikke teller for noe. Vi må komme til finalen, så vinne den, sier Mourinho.

I fjor tok laget seg "bare" til semifinalen, der de ble slått ut av Bayern München.

- Jeg håper at laget kan overbevise i morgen og i returoppgjøret. Vi har gode spillere som gir alt de har, som fortjener å vinne denne turneringen.

2002: Real Madrid vant sist mesterligaen i 2001/2002-sesongen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
2002: Real Madrid vant sist mesterligaen i 2001/2002-sesongen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Real Madrid spilte uavgjort og tapte ett oppgjør mot Borussia Dortmund i gruppespillet.

- Alle de fire målene vi slapp inn da, var feil fra vår side. Vi håper å ikke slippe inn så mange mål i de kommende kampene.

Vil vinne Tyske Mezut Özil legger heller ikke skjul på vinnerlysten.

- Jeg har vært i Real Madrid i tre år nå, og det er tredje gang vi er i semifinalen. Nå ønsker vi virkelig å komme til finalen, sier han på pressekonferansen.

Han måtte også svare på spørsmål om sin landsmann Mario Götze, som overraskende meldte overgang fra Borussia Dortmund til Bayern München i dag.

- Så klart visste jeg ikke det. Men jeg er glad på hans vegne, for han er en god venn og en fantastisk fotballspiller, sier Özil.

Ifølge den tyske avisa Bild måtte for øvrig Mario Götze ha politibeskyttelse på trening i dag.

MOTSTAND: Real Madrid får hard motstand i semifinalen mot Borussia Dortmund. Her feirer lagets superspiss Robert Lewandowski (andre fra høyre) en scoring i Bundesligaen forrige uke. Foto: AP/Frank Augstein
MOTSTAND: Real Madrid får hard motstand i semifinalen mot Borussia Dortmund. Her feirer lagets superspiss Robert Lewandowski (andre fra høyre) en scoring i Bundesligaen forrige uke. Foto: AP/Frank Augstein Vis mer