Mourinho ut mot egne spillere: - Vi har noen spillere med problemer. Det tar tid å endre mentaliteten

José Mourinho er kritisk til Chris Smalling og Luke Shaw.

KRITISK: José Mourinho er kritisk til flere av sine egne spilleres mentalitet. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: José Mourinho er kritisk til flere av sine egne spilleres mentalitet. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United slo omsider tilbake etter en tung periode med en meget solid prestasjon i 3-1-seieren borte mot Swansea. At den etterlengtede oppturen kom akkurat i den kampen, var det lite som tydet på da startoppstillingen ble presentert.

Storklubbens antatt beste forsvarsfirer, Antonio Valencia, Chris Smalling, Eric Bailly og Luke Shaw, var alle ute med skade før gårsdagens kamp mot Bob Bradleys menn.

I Mourinhos startellever var heller ikke offensive temposterke spillerne, Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard og Henrikh Mkhitaryan, inkludert.

Ny konstellasjon

I forsvaret dannet i stedet Ashley Young, Phil Jones, Marcos Rojo og Ashley Young en ny konstellasjon. Sammen gjorde de jobben da Paul Pogba scoret ett og Zlatan Ibrahimovic jublet to ganger for scoring.

Nå går Mourinho ut mot mentaliteten til Chris Smalling og Luke Shaw.

- Smalling følte seg ikke 100 prosent med smertene han har, mens Shaw fortalte meg på kampdagen at han ikke kunne spille. Det er en forskjell på de som vil spille uansett om de er skadet og de som ikke gjør det. Mange store idrettsutøvere konkurrerer selv om de ikke er 100 prosent, sier Mourinho ifølge BBC.

- Du skal gi alt for laget. Vi har noen spillere med problemer, men vi har også noen som likevel går ut på banen og spiller. For å være på toppen må man spille til det ytterste, uansett om man har litt vondt.

Hyller Jones, Young og Rooney

I Smalling og Shaws fravær steppet skadeforfulgte Jones og Young inn og bidro til Manchester Uniteds tre etterlengtede poeng. Nå hylles de av Mourinho.

- Det tar tid å endre mentaliteten, men med hjelp fra Phil Jones, som spilte uten å ha trent, og Ashley Young og Wayne Rooney, vil det være mulig å klare det, sier Mourinho.

Jones er endelig tilbake etter sitt skademareritt. Selv om forsvarsspilleren knapt har vært i trening, spilte han samtlige 90 minutter mot Swansea. Det varmet Mourinhos hjerte. Det samme gjorde målene til Zlatan og Pogba.

Manchester United klatret opp til 6. plass med seieren og har åtte poeng opp til serieleder Liverpool.