Mourinho utestengt i to kamper

Og 100 000 kroner i bot.

(Dagbladet.no): I dag fikk Chelsea og Jose Mourinho dommen fra UEFA etter balladen rundt Barcelona-kampen i Champions League.

Mourinho påsto at dommer Anders Frisk, som senere la opp på grunn av drapstrusler, hadde besøk av Barca-trener Frank Rijkaard i pausen.

UEFA har karakterisert påstandene som blank løgn, og svarte i dag med følgende reaksjoner:

Mourinho utestengt i to kamper i tillegg til en bot på 20 000 sveitserfranc (100 000 kroner).

Assistenttrener Steve Clarke og sikkerhetsansvarlig i Chelsea Les Miles fikk reprimander, mens klubben Chelsea fikk 75 000 sveitserfranc (400 000 kroner) i bot for ikke å møte opp på pressekonferansen etter kampen.

Dermed må Mourinho befinne seg på tribunen i begge Chelseas kvartfinaleoppgjør mot Bayern München. Mourinho fikk forøvrig den samme straffen i 2003 da han slo ballen ut av hånda på Lazios Camoranesi i Portos første semifinaleoppgjør i UEFA-cupen.

Mourinho får ikke ha kontakt med spillerne verken i garderoben eller tunnelen. Da han satt på tribunen i semifinalen i UEFA-cupen i 2002 klarte han likevel å sende meldinger ned til benken.

Spørsmålet er om ikke UEFA passer bedre på denne gangen.

IKKE PÅ BANEN: Jose Mourinho var å finne på banen i påskeferien da han skapte blest rundt Peres-senteret i Israel. Senterets mål er å bidra til mer kontakt mellom israelske og palestinske barn. I kvartfinalene mot Bayern blir han imidlertid å finne på tribunen.