- Mourinho utfordret Abramovitsj i gangen

Etter RBK-kampen.

(Dagbladet.no): Foreløpig har verken Chelsea, eier Roman Abramovitsj eller manager José Mourinho avslørt hva som egentlig skjedde før portugiseren forlot sjefsjobben på Stamford Bridge forrige torsdag.

I dag skriver The Independent at Mourinho selv sørget for å miste jobben.

Tapte poeng mot RBK først

Det skal ha skjedd samme kveld som Rosenborg maktet sensasjonelle 1-1 i London. Manager Mourinho var selvsagt meget nedfor, og så dukket Abramovitsj opp.

Kilder i Chelsea mener de to møttes helt tilfeldig i en gang bak tribunene på Stamford Bridge, og at engelsk var språket mellom russeren og portugiseren.

Milliardæren Abramovitsj skal ha uttrykt skuffelse over laget, og la til at han håpet de kunne bli bedre.

Det tente Mourinho, som smalt til med følgende:

- Hvis du ikke er fornøyd med meg, så er det bare å sparke meg.

LANDET I PORTUGAL ONSDAG KVELD: Jose Mourinho fortsetter å skape oppstyr, nå i Lisboa før han reiser videre på ferie. Foto: Scanpix/Reuters
LANDET I PORTUGAL ONSDAG KVELD: Jose Mourinho fortsetter å skape oppstyr, nå i Lisboa før han reiser videre på ferie. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Abramovitsj tok ham på ordet, og svarte at det var bare å gå - dersom han ønsket det. Der og da sa Mourinho opp.

Slik har Chelsea sitt på det tørre, hvis avisas opplysninger stemmer, at det var enighet mellom klubb og manager om at arbeidsforholdet skulle opphøre.

Får 200 millioner

Samtidig sier kilder til avisa at Mourinhos framtid var forseglet før 47-åringen slang med leppa mot russeren på Stamford Bridge. Abramovitsj hadde allerede bestemt seg for å kvitte seg med treneren etter 0-0 mot Blackburn hjemme tre dager før.

Hva Mourinho skal gjøre framover er stadig uvisst. Tottenham skal ha prøvd fem ganger å kontakte den suksessrike treneren i forrige uke.

Hvis de hadde fått fatt i ham ville det ikke hjulpet, sluttpakka på 200 millioner kroner innebærer at han ikke kan trene lag i Premier League denne sesongen.

Mourinho skal nå på ferie i Malaysia, men har fortalt venner at han ønsker å lære seg tysk og italiensk.

Den tidligere Chelsea-spissen Hernan Crespo sier at Mourinho har uttalt et ønske om å trene et Serie A-lag, og at han er hjertelig velkommen til Italia.

- Mourinho utfordret Abramovitsj i gangen

- Mourinho er underholdende. Hvis han kommer til Italia blir det moro, alle avisene blir fulle av stoff om han, sier Inter Milan-spissen.

KOM IGJEN, DA! Mourinho utfordret sjefen, som ba ham stikke hvis han ville.