Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Mourinho var rasende på sidelinja, men kom med ros etter kampen: - Han ønsker ikke å være kampens stjerne

Arsenal med sein utlikning på Old Trafford.

SCORET: Arsenals Olivier Giroud setter inn 1-1 mot Manchester United rett før slutt. Foto:  Reuters / Phil Noble
SCORET: Arsenals Olivier Giroud setter inn 1-1 mot Manchester United rett før slutt. Foto:  Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Man. United - Arsenal 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Juan Mata så ut til å bli matchvinner for Manchester United i toppkampen mot Arsenal i Premier League, men så dukket innbytter Olivier Giroud opp og reddet ett poeng for et litt blekt Arsenal-lag.

- Så klart vi tapte to poeng. Vi var det klart beste laget og hadde sjanser til å vinne. Dette var ikke Arsenal slik vi kjenner dem, og vi var fantastiske defensivt. De er de heldige. Vi er de uheldige. Vi er det mest uheldige laget i Premier League. Det er realiteten, sier José Mourinho til Sky.

Arsenal-leiren var mer positive etter kampslutt.

- Dette er et positivt resultat for oss. Det var ingen god kamp, med to godt organiserte lag. Vi var ikke raske nok i pasningsspillet. Så klart er jeg fornøyd med å komme tilbake etter å ligge under. Spillerne var ikke nok skjerpet i dag, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til BBC.

Utlikningen kom etter 89 minutter, og Arsenal hadde skapt lite før den franske spissen viste effektivitet fra øverste klasse.

For United-fansen var baklengsmålet en stor nedtur. Laget trengte tre poeng mot rivalen for å ha heng på lagene øverst på tabellen. Bittert er det trolig også at Arsenal scoret på lagets eneste avslutning på mål.

- Jeg tenker at uavgjort er et rettferdig resultat. Det er fint å få med seg ett poeng fra Old Trafford, sier Arsenal-spiller Theo Walcott til Sky.

En fattig trøst for manager José Mourinho er at han fortsatt aldri har tapt en Premier League-kamp mot Arsenal. Totalt 12 møter har endt med fem seire og sju uavgjort.

- Vi må ta med oss det positive. Vi var nærme seieren mot et bra lag, sier målscorer Juan Mata til BBC.

1-0: Manchester Uniteds Juan Mata satte inn 1-0. Foto: NTB Scanpix
1-0: Manchester Uniteds Juan Mata satte inn 1-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ropte på straffe

Seks poeng skilte fjerdeplasserte Arsenal og sjetteplasserte United på tabellen før dagens oppgjør.

Arsenal fikk kampens første store sjanse etter seks minutter. Et innlegg fant Alexis Sanchez i feltet, men chileneren klarte ikke styre headingen på mål. Bortelaget fikk kampens første sjanse til tross for at United åpnet kampen best og gikk rett i strupen med høyt press i åpningsminuttene.

Det ble en tett og jevn start på kampen - og etter 35 minutter ropte hjemmelaget og José Mourinho på straffespark. Antonio Valencia slo en tunnel på Monreal og falt i duellen rett etterpå. Det var likevel ikke nok til å få straffespark, til tross for store protester fra United. Ikke minst Mourinho var rasende på sidelinja, slo oppgitt ut med armene og skrek mot dommerteamet.

Etter kampen sa Mourinho diplomatisk:

- Jeg ønsker ikke å snakke om det. Jeg har en god følelse for André Marriner. Dersom han gjør en feil mot laget mitt, så er det ikke hensikten. Han ønsker ikke å være kampens stjerne og han er en god dommer. Jeg vil ikke si om det var en feil eller ikke. Jeg vet fordi jeg har sett video, men vil ikke si noe fordi han er en god dommer, sier Mourinho.

Blant ekspertene var meningene delte:

- Hvordan kan ikke det være straffespark? spør tidligere Premier League-spiller Robbie Savage på Twitter.

- Herregud. Det var en rugby-takling, skriver tidligere United-spiller Phil Neville.

- Monreal har armen rundt Valencia, men Valencia faller for lett, skriver tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson hos BBC.

Til pause var stillingen 0-0.

Mata-treff

Arsenal slet med å spille seg til sjanser og hadde knapt et skudd på mål.

68 minutter var spilt da United kontret inn 1-0. Arsenal var i ubalanse, Ander Herrera slo et innlegg fra høyre ut på rundt 13-14 meter og Mata satte ballen kontrollert i mål.

Arsenal slet med å spille seg til store sjanser etter Uniteds ledermål, men etter 89 minutter dukket Olivier Giroud opp og satte inn 1-1.

STRAFFE?: Antonio Valencia falt i duell med Nacho Monreal, men fikk ikke straffespark. Foto: Reuters / Phil Noble 
STRAFFE?: Antonio Valencia falt i duell med Nacho Monreal, men fikk ikke straffespark. Foto: Reuters / Phil Noble  Vis mer

Dermed endte det med poengdeling i Manchester.

Rooney benket

Det var noen overraskelser i kamptroppene der Manchester United stilte uten Wayne Rooney fra start, og antatt skadde Antonio Valencia var på plass på backen. Rooney kom derimot inn for Martial etter 63 minutter.

Slik startet United:

De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Darmian; Carrick, Herrera; Mata, Pogba, Martial; Rashford.

Slik startet Arsenal:

Cech; Jenkinson, Mustafi, Koscielny, Monreal; Coquelin, Elneny; Ramsey, Ozil, Walcott; Sanchez.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 12. runde:

Manchester United – Arsenal 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (68), 1-1 Olivier Giroud (89).

75.000 tilskuere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!