Før Roma-Bodø/Glimt:

- Mourinho var rasende

De to italienske journalistene Andre Di Carlo og Alessandro Austini sier til Dagbladet at det er et helt annet Roma-lag som møter Glimt på torsdag, og trekker fram en spiller som imponerte dem stort i det første oppgjøret.

VAR ILLSINT: José Mourinho var forbanna etter tapet i Bodø. Foto: Reuters
VAR ILLSINT: José Mourinho var forbanna etter tapet i Bodø. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): Torsdag kveld løper Glimt-spillerne ut på mektige Stadio Olimpico for å nok en gang prøve å ta skalpen på José Mourinhos Roma.

Da Kjetil Knutsens menn sendte Roma hjem med 6-1 i bagasjen fra Bodø i det første oppgjøret, gikk det sjokkbølger ned til den italienske hovedstaden.

- Det var et sjokk. Historisk har Roma tapt med samme siffer før, men Glimt-kampen var noe spesielt. Mourinho var rasende, og spilte ikke flere av spillerne i det kommende oppgjøret i Serie A. Det var et sjokk for Roma, italiensk fotball og journalister.

Det sier den italienske journalisten Andrea Di Carlo til Dagbladet. Han er journalist Repubblica Roma, og følger klubben tett.

JOURNALIST: Andrea Di Carlo sier resultatet i Bodø var et sjokk for italienerne. Foto: Gino Mancini
JOURNALIST: Andrea Di Carlo sier resultatet i Bodø var et sjokk for italienerne. Foto: Gino Mancini Vis mer

Mourinho stilte med det kan kalte sitt «andrelag» på Aspmyra, og sa i etterkant av sjokkampen at Glimts førstelag var bedre enn hans andrelag.

Di Carlo tror det blir et helt annet Roma-lag på torsdag.

- Mourinho vil ha revansje. Man vil se hans antatt beste lag på torsdag. Pellegrini er skadet og vil ikke spille, men sannsynligvis vil Abraham, Mancini, Veretout, Patrício og El Shaarawy spille. Da vil man se det «ekte» Roma-laget.

- Han imponerte meg

Di Carlo snakker varmt om norsk fotball, og mener flere italienske klubber har begynt å se nordover etter spillere, etter at Glimt var nære på å tukte Milan i fjorårets Europa League-kvalifisering.

VÆRSJOKK: José Mourinho og AS Roma ble møtt av skikkelig ruskevær i Bodø i forkant av oppgjøret mot Bodø/Glimt i UEFA Conference League. På Dagbladets spørsmål om været, gjorde den legendariske manageren dette. Vis mer

Etter det første oppgjøret i Bodø, bet han seg spesielt merke i en Glimt-spiller.

- Bjørkan gjorde et veldig godt inntrykk. Han, Konradsen og Solbakken var gode, men spesielt Bjørkan. Han var helt utrolig den kvelden. Etter min mening tror jeg Bjørkan kan fungere veldig bra i Serie A, sier han til Dagbladet.

STRÅLER: Fredrik Bjørkan gjør inntrykk internasjonalt. Foto: Mats Torbergsen / NTB
STRÅLER: Fredrik Bjørkan gjør inntrykk internasjonalt. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- Stoltheten er viktig

En som også følger Roma tett, er journalist i IL TEMPO, Alessandro Austini. Han sier til Dagbladet at italiensk presse beskrev nederlaget i Nord-Norge som Romas verste tap noensinne.

- Ser Mourinho på torsdagens kamp som en mulighet for å vinne litt av stoltheten tilbake?

- Ja, uten tvil. Han er en internasjonal stjerne. Han vet at mange, også utenfor Italia, følger med på han. Conference League er i Champions League, men stoltheten er viktig for denne mannen, sier den italienske journalisten.

IMPONERT: Alessandro Austini ble imponert av Bodø/Glimt. Foto: Privat
IMPONERT: Alessandro Austini ble imponert av Bodø/Glimt. Foto: Privat Vis mer

I likhet med Di Carlo, trekker han fram Bjørkan som en meget god spiller, og legger også til at Botheim overrasket han positivt.

Men det var ikke nødvendigvis enkeltspillere som imponerte han mest.

- Det som imponerte meg mest var selve laget. De var godt organisert, raske og hadde spillere med god teknikk. Jeg forventer at Glimt leverer en god kamp på torsdag og gir Roma vanskelige 90. minutter, avslutter Austini.

Bjørkan er usikker til torsdagens kamp, men reiste tirsdag til Roma med resten av troppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer