- Mourinho vet hvordan man skal vinne Premier League

The Telegraphs Henry Winter tror på blå jubel i år.

SPÅR SUKSESS: Henry Winter tror Chelsea er laget som kan juble høyest når Premier League-trofeet skal deles ut i mai neste år. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
SPÅR SUKSESS: Henry Winter tror Chelsea er laget som kan juble høyest når Premier League-trofeet skal deles ut i mai neste år. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

(Dagbladet): Med kun fem dager igjen til Liverpool og Stoke sparker igang Premier League-sesongen 2013/14, har tabelltipsene begynt å renne inn for alvor.

I forrige uke kom Bloomberg med det de kalte Permier League-fasiten, og i dag har The Telegraphs Premier League-ekspert Henry Winter kommet med sitt tips, og det er på ingen måte blottet for kontroverser.

Blå jubel Den rutinerte journalisten har troen på blå jubel i år, og ser for seg at det er Mourinhos disipler i London som kan juble høyest. Manuel Pellegrinis Manchester City plasserer han på sølvplassen.

- Selv om Wayne Rooney ikke tar turen til Stamford Bridge, tror jeg Chelsea er sterke nok til å hente hjem tittelen. City har kanskje et bedre lag spiller for spiller, men José Mourinho vet hvordan man skal vinne Premier League, mens Pellegrini må lære seg hvordan dette virker, sier Winter.

Manchester United har også nytt blod i sjefsstolen denne sesongen, og Winter tror det skal mye til før skotten kan ta hjem det 21. seriegullet til Old Trafford.

- Det er mye de er avhengige av. David de Gea må fortsette storspillet, Robin van Persie og Phil Jones må holde seg skadefrie og Wilfried Zaha må jobbe med den siste pasningen. De trenger å forsterke ytterligere, så jeg tipper dem på tredjeplass, sier han.

Ikke i år heller På den siste Champions League-plassen har Winter plassert Arsenal, men mener at også de trenger å forsterke laget før overgangsvinduet stenger.

- De fokuserer veldig på Luis Suárez om dagen, men jeg tror Wenger også må ha en ny keeper og en midtstopper. Likevel vil en frisk Jack Wilshere og en sulten Alex Oxlade-Chamberlain være nok til å sikre fjerdeplassen.

Skal man tro Winter vil heller ikke årets sesong bli sesongen hvor Liverpool kjemper seg tilbake til det aller gjeveste selskapet.

- Tottenham tar femteplassen, mens Liverpool også kommer til å klare seg godt uten Luis Suarez - det viste de i fjor. Philippe Coutinho vil få enda mer frihet, og med Simon Mignolet bakerst er det et spennende lag Brendan Rodgers bygger på Merseyside.

Nykommerne vil slite Michael Laudrups Swansea har fått sjuendeplassen, mens Everton, West Ham og Aston Villa utgjør resten av topp ti.

I bunnen tror Winter først og fremst at det er de nyopprykkede lagene som kommer til å slite, men at også kanarifuglene i Norwich kan blande seg inn i nedrykksstriden.

- Norwich bør akkurat ha nok til å klare seg så lenge Ricky van Wolfswinkel og Gary Hooper klikker på topp. Cardiff er avhengige av at Craig Bellamy og Steven Caulker tar ansvar, men det er langt fra sikkert at det holder.

Crystal Palace og Hull derimot, levnes små overlevelsessjanser.

REPRISE: The Telegraphs Premier League-ekspert tror Chelsea vil gjenta bedriften fra 2005. Her er det en noe mer  hårfager Arjen Robben som holder trofeet. Foto: AP Photo/Alastair Grant
REPRISE: The Telegraphs Premier League-ekspert tror Chelsea vil gjenta bedriften fra 2005. Her er det en noe mer hårfager Arjen Robben som holder trofeet. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

- Holloway kommer til å sette fart i Palace, men forsvaret deres er for tynt. Hull på sin side kan skifte navn så mye de vil, og selv om Sone Aluko kan overraske en del ser det veldig mørkt ut.

Dødt løp Skal vi tro bettingselskapene, blir det en veldig jevn sesong i toppen. Også de har Chelsea, Manchester City og Manchester United som de største favorittene, og du vil få igjen omlag tre ganger innsatsen på alle tre lagene.

Arsenal, Tottenham og Liverpool følger bak de tre storfavorittene, mens Crystal Palace, Cardiff og Hull regnes som de mest sannsynlige nedrykkskandidatene.