Mourinho vil elske å se United og Arsenal utslått

Selv om det svekker Chelseas sjanser i ligaen.

•Følg Champions League i kveld direkte på Dagbladet.no!

(Dagbladet.no): José Mourinho fornekter seg sjelden, ei heller på pressekonferansen foran Chelseas siste gruppespillkamp i Champions League mot Levski Sofia. Mens portugiseren kan tillate seg å ha hvilepuls ettersom laget hans allerede er klare for neste runde, er nervene trolig langt større hos managerkollegene Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger.

Både Manchester United og Arsenal må unngå tap henholdsvis hjemme mot Benfica og borte mot Porto - og Mourinho legger ikke skjul på at han holder med sine portugisiske landsmenn i de to kampene, selv om en United-exit vil bety at de kan konsentrere seg fullt og helt om ligaen.

Patriot

- Absolutt. Jeg ville elsket å se dem vinne. Hvis Manchester United ble slått ut ville det være negativt for våre sjanser i Premier League, fordi det kommer store kamper hele tiden når man avanserer i Champions League.

- Hvis Manchester United og Arsenal havner i UEFA-cupen, vil de kanskje bestemme seg for å hvile én eller to spillere fordi det er en enkel turnering å spille i. Så fra Chelseas ståsted, med tanke på Premier League, ville det være bedre for oss om begge avanserer i Champions League. Men skal jeg være patriotisk, må jeg innrømme at jeg ønsker at Benfica og Porto skal vinne, sier Mourinho ifølge The Guardian.

Advarer Ronaldo

I forkant av gigantmatchen mot United på Old Trafford for halvannen uke siden, la Mourinho press på dommer Howard Webb ved å si at for mange dommeravgjørelser går i Manchester Uniteds favør.

SPØKEFUGL: José Mourinho hygger seg med Frank Lampard og John Terry på Chelsea-trening før kveldens kamp mot Levski Sofia. Chelsea-manageren kan slappe av i visshet om at laget hans er videre, men onsdag håper han både United og Arsenal møter veggen mot henholdsvis Benfica og Porto. Foto: AP
SPØKEFUGL: José Mourinho hygger seg med Frank Lampard og John Terry på Chelsea-trening før kveldens kamp mot Levski Sofia. Chelsea-manageren kan slappe av i visshet om at laget hans er videre, men onsdag håper han både United og Arsenal møter veggen mot henholdsvis Benfica og Porto. Foto: AP Vis mer

- Vi vil ikke at dommere skal behandle oss slik de behandler United, sa Chelsea-manageren.

I helga fikk United et diskutabelt straffespark borte mot Middlesbrough da Ronaldo falt enkelt - men Mourinho advarer Ronaldo mot å forsøke det samme mot Benfica.

- De kjenner Ronaldo og vet hvordan de skal håndtere ham, så det blir ikke lett å få en av de straffe igjen. I Lisboa-derbyet på fredag vant Benfica 2-0 over Sporting og var strålende. Hvis de drar tl Manchester og spiller opp mot sitt beste, kan de vinne. Det blir ikke lett, selvsagt, men de kan klare det, sier Mourinho.

Tror Arsenal avanserer

Mindre optimistisk er han med tanke på å muligheten for å se Arsenal eliminert.

- Porto er i en posisjon hvor uavgjort er nok, og når det holder med ett poeng, vet man aldri hvordan det vil slå ut. Man spør seg: «spiller jeg for å vinne, spiller jeg for uavgjort, vil jeg forsøke å vinne gruppa? Gambler jeg litt for å komme først eller spiller jeg med sikkerhet for å bli nummer to?» Det ville ikke overraske meg dersom Arsenal og Porto begge går videre, resonnerer han.

Mourinho vil elske å se United og Arsenal utslått
<B>IKKE LYKKE TIL</B>: José Mourinho innser at United vil bli skumle i Premier League dersom de ryker ut av Champions League, men det bryr han seg lite om.