Mourinho vil hjelpe Portugal

Frustrert over at Real Madrid ikke vil la ham være vikar.

SAMARITAN: Real Madrid-manager José Mourinho har lyst til å være vikar for Norges EM-kvalikmotstander.Foto: SCANPIX/AP/Alvaro Barrientos
SAMARITAN: Real Madrid-manager José Mourinho har lyst til å være vikar for Norges EM-kvalikmotstander.Foto: SCANPIX/AP/Alvaro BarrientosVis mer

||| José Mourinho sa lørdag at han er frustrert over at Real Madrid ikke vil la ham ta et vikaroppdrag som Portugals landslagssjef i fotball.

Portugals fotballforbund har luftet et forslag om å la suksesstreneren lede landslaget i EM-kvalifiseringskampene hjemme mot Danmark 8. oktober og borte mot Island fire dager senere.

- Jeg forstår ikke hvorfor Real Madrid ikke lar meg lede Portugal selv om jeg ikke kommer til å ha noe å gjøre i Madrid, sier Mourinho til portugisisk TV.

- Jeg kommer til å ha ni dagers ferie i Madrid mens det er landslagspause.

Real Madrids direktør Jorge Valdano rykket raskt ut da spanske medier plukket opp kommentarene.

- Det har ikke kommet noen offisiell forespørsel fra Portugal, så vi har ikke tatt stilling til hva vi mener om det, sa han.

- Dette har vært stort i mediene. Portugals fotballforbund ringte vår klubbpresident Florentino Perez, men bare for å si at de har slått fra seg tanken. Dermed tenkte vi at saken var ute av verden, la han til.

Valdano sier det er naturlig at Mourinho ønsker å hjelpe landet sitt.

- Men det er ingen grunn til å klandre noen i klubben, sa han.

Portugal sparket nylig landslagssjef Carlos Queiroz, som var utestengt et halvt år etter at han skjelte ut dopingjegere i oppkjøringen til VM. Uten Queiroz på trenerbenken tok Portugal bare ett poeng i de to første EM-kvalifiseringskampene mot Kypros (4-4) og Norge (0-1).

(NTB)